O sektördeki herkes işten çıkarıldı! O mesleği artık yapay zeka yapacak

O sektördeki herkes işten çıkarıldı! O mesleği artık yapay zeka yapacak

Yapay zeka o mesleği yerinden etmeye başladı bile! Bütün çalışanlar işten çıkarıldı...

Polonya’da medya dünyasında çarpıcı bir gelişme yaşanıyor. Krakow merkezli OFF Radio, insan gazetecilerini işten çıkararak yapay zeka tarafından üretilen sunucularla yayın yapmaya başladı.

YAPAY ZEKA İLE GAZETECİLİK

Hafta başında yayına giren OFF Radio, "Gazetecilerin sanal karakterler olarak yapay zeka ile üretildiği Polonya’daki ilk deney" olduğunu duyurdu. İstasyon, üç yapay avatar aracılığıyla genç dinleyicilere ulaşmayı hedefliyor. Bu yapay sunucular, kültürel, sanatsal ve sosyal konularda içerik sunarak dinleyicileri bilgilendirmeyi amaçlıyor.

AI Radio Hosts : OFF Radio Krakow

YAPAY ZEKA: FIRSAT MI, TEHDİT Mİ?

OFF Radio’nun yöneticisi Marcin Pulit, yapay zekanın medya ve gazetecilikte bir fırsat mı yoksa bir tehdit mi olduğunu sorguladıklarını ifade etti. Ancak bu yenilik, gazeteci ve film eleştirmeni Mateusz Demski’nin, çalışanların yapay zeka ile değiştirilmesine karşı yaptığı açıklamayla daha da gündeme geldi. Demski, bu durumu "tehlikeli bir emsal" olarak nitelendirerek, deneyimli gazetecilerin makinelerle değiştirilmesine yol açabilecek bir dünya yaratabileceğini savundu.

15 BİNDEN FAZLA DESTEK

Demski, bu konuda bir açık mektup yayımlayarak, deneye karşı çıkan 15 binden fazla imza toplandığını açıkladı. Gençlerden gelen geri dönüşlerde, pek çok kişinin bu uygulama içinde yer almak istemediği vurgulandı. Demski, OFF Radio’da Şubat 2022’den bu yana çalışıyordu ve istasyonun kamu yayıncısı olarak vergi mükellefleri tarafından desteklendiğini hatırlattı.

İstasyonun yöneticisi Pulit, gazetecilerin işten çıkarılmadığını, dinleyici sayısının neredeyse sıfıra düştüğü için bu adımın atıldığını savundu. Bununla birlikte, Polonya Dijital İşler Bakanı Krzysztof Gawkowski, yapay zeka kullanımına yönelik yasal düzenlemelerin gerekliliğini belirtti. Gawkowski, "Yapay zekanın gelişimini desteklememe rağmen, bazı sınırların giderek daha fazla aşıldığına inanıyorum. Yapay zekânın yaygın kullanımı insanlar için olmalı, onlara karşı değil!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN