İstanbul sokaklarında artık bunları göreceksiniz! Hepsi teker teker değişiyor

İstanbul sokaklarında artık bunları göreceksiniz! Hepsi teker teker değişiyor

İstanbul sokaklarında artık bunları görmeye başlayacaksınız! Hepsi teker teker değişiyor! İstanbul'un simgesiydi, şimdi böyle olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kentsel Tasarım Müdürlüğü, kentin simgesi haline gelmiş seyyar simit, mısır ve kestane satış araçlarının tasarımını yenileyerek şehre modern bir görünüm kazandırdı. Yeni tasarımlar, İstanbul’un çeşitli meydanları ve işlek caddelerinde yerini almaya başladı.

İLK UYGULAMA BEŞİKTAŞ MEYDANI’NDA GERÇEKLEŞTİ

İstanbul'un yeni simit arabaları ilk olarak Beşiktaş'ta kullanıma sunuldu - Resim : 1

Yenilenen seyyar satış ünitelerinin ilk örnekleri, Beşiktaş Meydanı’nda vatandaşların beğenisine sunuldu. İBB, yaptığı açıklamada, “Özellikle tarihi meydanlarda ve boğaz kıyılarında yer alan seyyar satış üniteleri için meydanların dokusu dikkate alınarak farklı tasarımlar geliştirildi. Tasarımlar; kemerli, neşeli modern ve totem modellerinin her birinin simitçi, mısırcı ve kestaneci kullanımları olmak üzere toplamda 9 farklı konseptte geliştirildi" ifadesine yer verdi.

FARKLI KONSEPTLERLE ZENGİNLEŞTİRİLDİ

Yeni tasarımlar, seyyar simitçi, mısırcı ve kestaneci için 9 farklı konseptte sunulurken, bu modeller arasında kemerli, neşeli modern ve totem tarzları yer alıyor. Her bir ünite, kullanıcıların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak tasarlandı.

İstanbul'un yeni simit arabaları ilk olarak Beşiktaş'ta kullanıma sunuldu

Yeni seyyar satış üniteleri, enerji verimliliği sağlamak amacıyla güneş panelleri ile donatıldı. Ayrıca, kullanılan malzemeler sayesinde ünitelerin temizliği de kolaylaştırıldı. Soğuk kış şartlarına karşı koruma sağlamak için örtü sistemi ile birlikte, kullanıcıların yerle temasını kesmek amacıyla platform tasarımı da dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN