Netanyahu'ya saldırı sonrası Kabine yer altına indi!

Netanyahu'ya saldırı sonrası Kabine yer altına indi!

İsrail hükümeti, güvenlik endişeleri nedeniyle kabine toplantısının yapılacağı yeri değiştirdi. Dikkat çeken karar, Hizbullah tarafından Başbakan Netanyahu'nun evine düzenlenen saldırı ve hükümet yetkililerine yönelik tehditlerin arttığına dair istihbarattan sonra geldi.

İsrail'de koalisyon hükümetinin haftalık kabine toplantısının yeri değiştirildi. İsrail medyası; kararın gerekçesinin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun evine düzenlene Hizbullah saldırısı ve hükümet yetkililerine yönelik tehdidin arttığına dair istihbarat olduğunu yazdı. Güvenlik gerekçesiyle belirlenen yeni konumdan bakanlar da toplantıya birkaç saat kala haberdar edildi.

Her pazartesi düzenlenen kabine toplantısı, bu kez Başbakanlık Ofisi'nde olmadı. Israel Hayom'da yer alan habere göre toplantı, Kudüs'te güçlendirilmiş bir yeraltı tesisinde gerçekleştirildi.

Yüksek alarm durumunu yansıtan bir önlem olarak bakanlar da toplantı yerini, görüşmeden birkaç saat önce öğrendi. Ayrıca Bakanlara, üst düzey personeli olmadan gelmeleri talimatı verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN