Kimse aynı noktada buluşamıyor! Bu ayakkabı hangi renk? Tüm Türkiye'yi ikiye böldü!

Kimse aynı noktada buluşamıyor! Bu ayakkabı hangi renk?  Tüm Türkiye'yi ikiye böldü!

Sosyal medyada yayınlanması ile viral olan ayakkabı testi tüm Türkiye'yi ikiye bölüyor. Resme bakan herkes farklı renk görüyor doğrusunu bulmak neredeyse imkansız görülüyor. Peki bu ayakkabı hangi renk?

Bir zamanların viral testi yeniden gündeme geldi.Herkesin baktığında farklı bir renk gördüğü bu ayakkabı ortalığı karıştırıyor. Bazıları pembe beyaz görürken bazıları da gri yeşil arası bir renk görmektedir. Peki siz bu ayakkabıyı hangi renk görüyorsunuz?

BU AYAKKABI HANGİ RENK?


Sosyal medyayı ikiye böldü: Siz hangi rengi görüyorsunuz? - Son Dakika Teknoloji Haberleri | NTV Haber

Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan bir görsel, insanların renk algısındaki şaşırtıcı farklılıkları gözler önüne serdi. Bir ayakkabının fotoğrafı, bazı kullanıcılar tarafından pembe-beyaz, bazıları tarafından ise gri-turkuaz rengi olarak algılandı.

Bu fenomen, renk algısının bireyler arasında nasıl değişebileceğini gösteren ilginç bir örnek olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, bu durumun gözlerin ışığı nasıl algıladığı ve beynin bu bilgiyi nasıl yorumladığı ile ilgili olduğunu belirtiyor. Işık koşulları, arka plan ve bireylerin göz yapıları gibi çeşitli faktörler, renk algısını etkileyebiliyor.

Sosyal medya kullanıcıları, farklı renk algılarının nedenlerini tartışırken, bilim insanları da bu konudaki araştırmalarını sürdürüyor. Renk algısının görece bir kavram olduğunu gösteren bu test, bireyler arasında ilginç bir iletişim ve tartışma ortamı yaratıyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN