Yeni tehlike mekanik kıyma: Böyle görünüyorsa sakın almayın, resmen sağlığımızı tehdit ediyorlar!

Yeni tehlike mekanik kıyma: Böyle görünüyorsa sakın almayın, resmen sağlığımızı tehdit ediyorlar!

Tek tırnaklı, domuz eti derken şimdi de yeni tehlike: Mekanik kıyma! Böyle görünüyorsa sakın almayın! Resmen sağlığımızı tehdit ediyorlar...

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, piyasada "mekanik kıyma" adı altında satılan tavuk etinden üretilen kıymalar konusunda önemli uyarılarda bulundu. Yardımcı, bu kıymaların soya fasulyesi ile karıştırılarak tüketiciye sunulduğunu belirterek, sağlık açısından büyük riskler barındırdığını vurguladı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DENETİMLERİ SONUÇ VERİYOR

Sucukta, kıymalı et ürünlerinde 'mekanik kıyma' hilesi - Video Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği denetimlerde, kırmızı et ürünleri içerisinde kanatlı etinin kullanımının yaygınlaştığı tespit edildi. Köfte, kebap, sucuk, pide ve lahmacun gibi birçok et ürününde tavuk eti kullanıldığı ortaya çıktı. Ayrıca, sucuk yapımında "mekanik ayrılmış kanatlı eti" kullanıldığı belirlendi. Bu durum, et ürünleri üretiminde yasak olmasına rağmen bazı işletmelerin maliyetleri düşürmek için bu yöntemi tercih ettiğini gözler önüne seriyor.

MEKANİK KIYMA NEDİR?

Mekanik kıyma, tavuk ve hindi derisi, kanat ucu, boyun, kemik zarı, damar, sinir, kan pıhtısı ve kas gibi elle ayrıştırılamayan parçaların özel makinelerle kıyma haline getirilmesiyle elde ediliyor. Yardımcı, bu tür ürünlerin maliyetlerini düşürmek amacıyla tercih edildiğini ifade ederek tüketicilerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Kıyma çeken merdiven altı işletmelere dikkat - Gündem Haberleri

TÜKETİCİLERE GÜVENLİ SEÇİM TAVSİYESİ

Osman Yardımcı, kasaplardan alınan kıymaların genellikle güvenilir olduğunu belirtti. "Tüketiciler hazır kıyma almasın. Maliyeti düşürmek için kıymada hileye gerek yok. Kasaplardan eti görüp makineden çekerek kıyma almak en iyisidir" diyen Yardımcı, maliyetleri düşürmek amacıyla yapılan hilelerin önlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, hazır kıyma satışının yasaklanması gerektiğini belirterek, "Kıyma etten çekilerek alınmalı. Maliyeti düşürmek için bazı firmalar mekanik kıyma kullanıyor" dedi. Ayrıca, hazır kıyma satışının yasaklanması gerektiğini ve kıymanın etten çekilerek alınmasının önemini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN