İstanbul merkezli ünlü süt ürünleri devi iflasın eşiğinde! Çok sevilen ürünler raflardan kalkıyor

İstanbul merkezli ünlü süt ürünleri devi iflasın eşiğinde! Çok sevilen ürünler raflardan kalkıyor

Merkezi İstanbul'da olan ünlü süt ürünleri markası konkordato ilan etti. Dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz süt ürünleri devini derinden sarstı. Herkes tarafından sevilen o ürünler raflardan tek tek kaldırılıyor. İşte tüm detaylar…

Dünya çapında etkisini sürdüren ekonomik kriz süt ürünleri devini iflasın eşiğine getirdi. Merkezi İstanbul'da bulunan ünlü süt ürünleri devi Sütçü Yusuf Çiftliği ekonomik sıkıntılarla başa çıkamadı. Şirket için mahkeme 3 aylık geçici mühlet kararı verirken firmanın üretmiş olduğu birçok ürün marketlerden kaldırılıyor. İşte tüm detaylar…

DEĞERİ 100 MİLYON TL ÜZERİNDE

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon ve ekonomik istikrarsızlık birçok şirketin sonu oluyor. Tekstil, gıda, teknoloji derken birçok şirket tek tek konkordato kararını açıklıyor. Çok sayıda işletme kepenk indirme kararı alırken çalışanlar da kara kara ne yapacağını düşünüyor.

Et ve Süt Üretiminde Söz Sahibi Firma Konkordato İlan Etti! - AHB Medya

Yüksek faiz oranları nedeniyle mali dar boğaza giren şirketler arasında bulunan Sütçü Yusuf Çiftliği, 100 milyon TL'nin üzerinde değer biçilen markası için konkordato talebinde bulundu.

RAFLARDAN İNDİRİLİYOR

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordata başvurusunda yapılan firma için inceleme başlatırken 3 aylık geçici mühlet kararı verildi. Çok sayıda et ve süt ürününün raflardan tek tek indirildiği görülürken tüketiciler de ürünlerden mahrum kalıyor. Kemerburgaz ve Bahçeşehir'de kendi satış mağazaları bulunan firma zinciri marketlerdeki ürün satışının durdurulmasının yanı sıra şubelerinin de kapatılacağını söyledi.

​​​​​​​

Şirket için verilen tedbir kararı doğrultusunda şirket faaliyetlerinin denetimi için 3 kişilik geçici konkordata komiser heyeti ataması yapıldığı bildirildi. Hamide Özden Özkaya Ferendeci, Gökhan Açar ve Cengiz Özübek, ataması yapılan komiser heyetindeki isimler oldu. Tedbir kararı ile birlikte, şirket hacizlere karşı korumaya alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN