Hamas yetkilisi: Ateşkes anlaşmasına açığız

Hamas yetkilisi: Ateşkes anlaşmasına açığız

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen müzakerelerin ardından Hamas'ın üst düzey yetkilisi Husam Badran, İsrail ile bir anlaşmaya 'açık' olduklarını duyurdu. Badran, "Taleplerimiz net ve biliniyor. Netanyahu'nun daha önce üzerinde anlaşmaya varılan hususlara bağlı kalması durumunda bir anlaşmaya varılabilir" ifadelerini kullandı.

Dün, İsrail, ABD, Mısır ve Katar, Gazze Şeridi'nde ateşkes için müzakereleri yeniden başlatmak amacıyla bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, görüşmeler sırasında Gazze'de 2 günlük ateşkes önerisinde bulundu. Bu süre zarfında 4 İsrailli esirin, bazı Filistinli mahkumlarla takas edilmesi teklifi de gündeme geldi.

yeni-proje-2.jpg
Husam Badran

Hamas’ın üst düzey bir yetkilisi Husam Badran, Hamas’ın İsrail ile anlaşmaya “açık” olduğunu söyleyerek “Taleplerimiz net ve biliniyor. Netanyahu’nun daha önce üzerinde anlaşmaya varılan hususlara bağlı kalması durumunda bir anlaşmaya varılabilir” dedi.

Sisi, kalıcı bir ateşkese ulaşmak için geçici ateşkesin ardından 10 gün içinde müzakerelerin yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Suudi Arabistan basını, Hamas'ın 2 Temmuz'daki rehine anlaşması taleplerine ek olarak Mısır’ın önerilerini kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN