Sakın tüketmeyin! Ünlü markette satılan yumurtalarda bakteri alarmı: Hepsi raflardan acil toplatılıyor

Sakın tüketmeyin! Ünlü markette satılan yumurtalarda bakteri alarmı: Hepsi raflardan acil toplatılıyor

İçerik faciası devam ediyor! O markları alanlar yandı, sakın tüketmeyin! Belli markaların yumurtalarında bakteri bulundu. Hepsi geri çağrıldı, raflardan toplanıyor...

Fransa’da birçok süpermarkette satılan bazı yumurta kutuları, salmonella riski nedeniyle geri çağrıldı. Sağlık yetkilileri, salmonella bakterisi bulaşmış olabileceği belirtilen yumurtaların tüketilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Fransa’da geçtiğimiz cuma günü yapılan açıklamada, salmonella riski taşıyan yumurtaların geri çağrıldığı duyuruldu. Rappel Corso platformu üzerinden yapılan bilgilendirmeye göre, geri çağrılan markalar arasında Tout frais tout français, Douce France, Ovalis ve Poitou oeufs bulunuyor. Etkilenen ürünlerin son kullanma tarihleri 24-31 Ekim 2024 aralığında olup, 29 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında raflarda yer almıştı.

Attention à ces œufs vendus partout en France, ils pourraient provoquer la salmonellose

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella, gıda zehirlenmesine yol açan yaygın bir bakteridir. Genellikle kontamine su veya yiyecekler yoluyla insanlara bulaşır.

SALMONELLA OLDUĞUNU NASIL ANLARIZ?

Salmonella enfeksiyonları, ateş, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterirken, daha ciddi vakalarda gastroenterit ve tifüs gibi hastalıklara neden olabilir.

SALMONELLA NE ZAMAN ETKİSİNİ GÖSTERİR?

Vücuda alındıktan sonra belirtiler genellikle 12 ile 36 saat içinde ortaya çıkar ve hastalık 2 ile 7 gün sürebilir.

Fransa’daki geri çağırma kararının ardından uzmanlar, salmonella riskine karşı yiyecek güvenliği konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN