CHP’li Başarır’ın Erdoğan anısı: Sen ne avukat olacaksın, manken olsana

CHP Grup Başkanvekili Mahir Başarır, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olduğu dönemde Erdoğan'ın derslerine girdiğini söyleyerek ilginç bir anekdot aktardı. Başarır, Erdoğan’ın kendisine takılarak, “Niye avukat olacaksın. Manken olsana” dediğini açıkladı.

Katıldığı bir YouTube programında bugüne kadarki siyasi yaşamına ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenciyken imar derslerine Recep Tayyip Erdoğan'ın girdiğini açıkladı.

Fakültedeki idare hocalarının, dönemin belediye başkanlarını imar derslerine çağırdığını anlatan Başarır; bu kapsamda Sefa Sirmen, Recep Tayyip Erdoğan gibi o dönem belediye başkanı olan siyasetçilerin derslerine geldiğini anlattı.

'SEN NE AVUKATI OLACAKSIN, MANKEN OLSANA'

Esprili bir üslupla Erdoğan'ın imar dersine girmesinin "büyük bir şanssızlığı" olduğunu belirten Başarır, o dönemde sporla ilgilendiğini, dersine giren Erdoğan'ın "Sen ne avukatı olacaksın oğlum, manken olsana" dediğini aktardı.

Sözlerine gülerek "Keşke dediğini yapsaydım, belki bugün başına bu kadar bela almazdı" diye devam eden Başarır, Erdoğan'la o dönem 2 kez uzun uzun sohbet ettiklerini söyledi.

'O GÜN DAHA SICAK, GÜLERYÜZLÜ BİR ERDOĞAN VARDI'

Erdoğan'la o gün de göz teması kurduğunu, şimdi Meclis'te de karşı karşıya geldiğini söyleyen Başarır, "o gün daha sıcak, daha esprili, daha güleryüzlü, dokunan, çok rahat birisi" olduğunu söyledi. Başarır, bugünse "daha gergin, kaşları çatık, kutuplaşmış" bir siyasetçi gördüğünü söyledi.

"Dün gördüğüm Recep Tayyip Erdoğan'la bugün gördüğüm Recep Tayyip Erdoğan arasında dağlar kadar fark var" diyen Başarır, sözlerine "ama belki sınıf arkadaşlarım o günkü Ali Mahir ile bugünkü Ali Mahir arasında çok fark vardır da diyebilir" diye devam etti.

"Siyaset insanı bu hale getiriyordur belki, bu üzüntü verici bir durum" diyen Başarır, kendisi için de arkadaşlarının "bazen çok sertleşebiliyorsun" dediklerini aktardı.

32. GÜN'DEKİ TURUNCU CEKET

Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün Programı'nın Tayyip Erdoğan'ın konuk olduğu bölümüne de katıldığını söyleyen Başarır, o programda Erdoğan'ın turuncu bir ceket giydiğini söyleyerek Erdoğan'la arasında geçen şu konuşmayı aktardı:

"Ben güldüm, ceket çünkü çok şey bir ceketti böyle, iddialı bir ceketti. 'Ne gülüyon' dedi, ceketinize dedim. 'Güzel değil mi' dedi. Yoo dedim, bence çok cesur. Bugün buraya bu ceketle geliyorsanız, çok cesur..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN