IŞİD üstlenmişti: Solingen saldırganı gözaltına alındı, suçunu itiraf etti

IŞİD üstlenmişti: Solingen saldırganı gözaltına alındı, suçunu itiraf etti

Almanya’nın Solingen kentindeki festivalde 3 kişinin ölümüne yol açan bıçaklı saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenirken saldırganın 26 yaşında bir erkek olduğu ve suçunu itiraf ettiği açıklandı. Alman basını, failin Suriyeli olduğunu ileri sürdü.

Almanya’nın Solingen şehrinin kuruluşunun 650. yıl dönümü için düzenlenen kutlamalarda önceki akşam gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Yetkililer, saldırıyı düzenleyen 26 yaşındaki erkeğin suçu itiraf ettiğini söyledi.

Düseldorf polisi ve federal savcılar, yaptıkları ortak açıklamada, “Bu kişinin olaya karışıp karışmadığı şu anda yoğun bir şekilde soruşturuluyor” dedi.

IŞİD terör örgütünün üstlendiği saldırı, cuma akşamı kentin 650 yıllık tarihinin kutlandığı bir festivalde meydana geldi.

FAİLİN SURİYELİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Der Spiegel gazetesi, kimliği açıklanmayan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, şüphelinin Suriyeli olduğunu ve kıyafetlerine kan bulaştığını belirtti.

Polis, Spiegel'in haberiyle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, failin bir an önce yakalanması ve yasaların gerektirdiği en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söylemişti.

GÖZALTINA ALINDI

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, kamu yayıncısı ARD’nin "Tagesthemen" programında yaptığı açıklamada, şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.

Reul, “Gerçekten aradığımız kişi kısa süreden beri gözaltında. Bu, çok şüphelendiğimiz biri. Ancak bunun şimdi incelenmesi gerekiyor.” dedi.

Gözaltı öncesinde çok sayıda insanın dinlendiğini ve bilgilerin toplandığını aktaran Reul, “Bu kişi hakkında sadece ipucu değil, aynı zamanda kanıt da bulduk.” ifadesini kullandı.

Alman Haber Ajansı DPA’nın Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı'nın sözcüsüne dayandırdığı haberine göre söz konusu şüpheli polise teslim oldu.

3 ÖLÜ, 8 YARALI

Solingen kentinde, şehrin 650. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 23 Ağustos Cuma günü düzenlenen "Çeşitlilik Festivali'nde gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 4’ü ağır 8 kişi yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN