İngiltere Kraliçe'ye veda etti

İngiltere Kraliçe'ye veda etti

Kraliçe II. Elizabeth'in cenaze töreni Westminster Abbey'de düzenlendi. Kraliçe'nin cenazesi, askerlerin yanı sıra ailesinin de korteji eşliğinde tören alanına getirildi. Cenaze törenine ABD Başkanı Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron da katıldı. Törenin ardından cenaze, defnedilmek üzere Westminster Abbey'den ayrıldı.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in 8 Eylül Perşembe günü hayatını kaybetmesinin ardından, halk tarafından 10 gün boyunca parlamento binası içindeki Westminster Hall'da ziyaret edilen cenazesi, bugün Westminster Abbey'de yapılacak törenin ardından toprağa verilecek. Kraliçe'nin cenazesi yerel saatle 11.00'de (Türkiye saatiyle 13.00) başladı.

Törene, birçok devlet başkanı da katılım sağladı. ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Kraliçe'nin cenaze töreni için Westminster Abbey'e giden ileri gelenler arasında yer aldı.

1-004.jpgABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden Westminster Abbey'de

Kraliçe'nin cenaze alayı için tüm halka açık izleme alanlarının dolu olduğu ve insanların Hyde Park'taki büyük ekrana yönlendirildiği bildirildi.

Kraliyet ailesi de Westminster Abbey'deki törene birazdan katılım sağlayarak toplanan 2 bin kişi arasında yer aldı.

1-005.jpgFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eşi Brigitte Macron Westminster Abbey'de

TÜRKİYE'Yİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU TEMSİL EDİYOR

Dünyanın dört bir yanından liderleri bir araya getiren cenazede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil etti.

1-013.jpgKraliyet ailesi Westminster Abbey'e giriş yapan cenazeye eşlik etti

CENAZE KORTEJİNE AİLESİ DE EŞLİK ETTİ

Kraliçe'nin cenazesi; çocukları Kral III. Charles, Prenses Anne, York Dükü Prens Andrew, Wessex Kontu Prens Edward ile torunları Galler Prensi William, Sussex Dükü Prens Harry ve Prens William'ın oğlu Prens George ile kızı Prenses Charlotte eşliğinde geldi.

Konsort Kraliçe Camilla, Galler Prensesi Catherine, Sussex Düşesi Meghan ve Wessex Kontesi Sophie de eşlerinin yanında yerlerini aldı.

1-007.jpgKraliyet ailesi Westminster Abbey'de en ön sırada yerlerini aldı

Kraliçe'nin hatırasına ilişkin yapılan konuşmalar ve okunan duaların ardından cenaze, askeri kortej ve ailesinin eşliğinde kiliseyi terk etti.

a.jpgCenaze, askerlerin omzunda taşınarak kiliseden ayrıldı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN