Gazze'deki rehineler için durum kötüleşiyor

Gazze'deki rehineler için durum kötüleşiyor

Rehine Aileleri Forumu, Gazze Şeridi'nde hala tutulmakta olan rehinelerin yaşamlarının ciddi tehlike altında olduğunu belirterek, uluslararası arabulucuların anlaşma sağlama konusundaki çabalarının yetersiz kaldığını ifade etti.

Gazze Şeridi'nde Hamas'ın elinde bulunan rehineler için umutlar giderek tükeniyor. Rehine Aileleri Forumu, rehinelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, bu kişilerin ciddi tehlike altında olduğunu duyurdu. Forum, ölen altı rehinenin ailelerine ulaştırılan bilgiler doğrultusunda, rehinelerin maruz kaldığı koşulların korkunç olduğunu belirtti. Ayrıca, forum, uluslararası arabulucuların anlaşma sağlama çabalarının yeterli olmadığını vurguladı.

İsrail askeri soruşturması sonucu elde edilen bulguların, Gazze'de hala tutulan rehinelerin hayatlarının ciddi tehlike altında olduğunu gösterdiğini açıkladı. Forum, “Ortaya çıkan bu son bulgular, Gazze'de halen tutulan rehinelerin ciddi tehlike altında olduklarına ve hayatlarının pamuk ipliğine bağlı olduğuna dair net kanıtlar sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

screenshot-2-psez.jpg

"ZAMAN DARALIYOR"

The New York Times'te yer alan bir habere göre, Rehine Aileleri Forumu, rehinelerle ilgili bir anlaşma yapılması çağrısını yineleyerek, “Zaman daralıyor” uyarısında bulundu. Uluslararası arabulucuların ilerleme kaydetmedeki başarısızlığı, forumun endişelerini artırıyor.

YENİ BİR ATEŞKES UMUDU AZALDI

Ancak uluslararası arabulucular rehinelerin özgürlüğünü güvence altına alacak bir anlaşmanın yakın olduğu konusunda iyimser görünmüyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın sözcüsü John F. Kirby Pazartesi günü gazetecilere verdiği brifingde “Bunun ne kadar acil olduğunu biliyoruz” dedi ve Amerikalı arabulucuların bir anlaşma için “gece gündüz” çalıştıklarını belirtti. İlerleme kaydedilememesinden Hamas'ı sorumlu tutan Kirby, Hamas'ın daha önce ortaya konan bazı şartları değiştirdiğini belirterek “Bu da anlaşmaya varmamızı zorlaştırdı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN