Faturayı görünce şok olmayın! Cep telefonu tarifelerine rekor zam: 265 TL’lik fatura o fiyatlara çıktı

Faturayı görünce şok olmayın! Cep telefonu tarifelerine rekor zam: 265 TL’lik fatura o fiyatlara çıktı

Cep telefonu faturaları cep yakacak seviyelere geldi! Fiyatlar bir anda yükseldi. Faturayı görünce şok olmayın! Cep telefonu tarifelerine rekor zamlar geldi. Fiyatlar yüzde 300-400 birden arttı. 265 TL’lik fatura o fiyatlara çıktı...

Sosyal medyada dikkat çekilen telefon faturalarına gelen zamlar konusu kısa sürede gündem oldu. Telefon faturanız bir anda ateş pahasına dönüşebilir. Birçok kullanıcı aynı sorundan muzdarip olduğunu belirtti.

Son dönemde cep telefonu faturalarına yapılan yüksek oranlı zamlar vatandaşları adeta isyan ettirdi. Özellikle GSM operatörlerinin tarifelerine uyguladığı yüzde 300-400 oranındaki artışlar, kullanıcıların faturalarının binli rakamlara ulaşmasına neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan fatura tutarları ise tepkilerin daha da büyümesine yol açtı.

Faturalı hat sahiplerinin dikkatine! Cep yakacak fatura - Yeni Devir

FATURALARDA YÜZDE 400’E VARAN ARTIŞLAR

Birçok kullanıcı, fatura tutarlarının katlanarak arttığını belirterek GSM operatörlerini eleştirdi. Bir vatandaş, haziran ayında ödediği 265 TL’lik faturanın ağustos ayında 1200 TL’ye yükseldiğini paylaşarak artışın fahiş boyutlara ulaştığını vurguladı. Bir başka kullanıcı ise 235 TL olan faturasının neredeyse 4 katına çıkarak 814 TL’ye ulaştığını belirtti.

Vatandaşlar, özellikle sözleşmeleri sona eren kişilere yeni teklifler sunulurken mevcut müşterilere yüksek fiyatlarla fatura kesildiğine dikkat çekiyor. Sosyal medya üzerinden tepkisini dile getiren bir kullanıcı, "Her sene git gel yapıyoruz bunlar yüzünden. Yeni müşteriye 200 liraya verdiğini mevcut müşteriye 600 liraya veriyor. Hırsızlık yapıyorlar resmen" diyerek duruma isyan etti.

180 gün ücretsiz oldu! Telefon faturaları o ücretin altındaysa 1 TL bile ödenmeyecek - Haber Muhtarı

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Sosyal medya platformlarında hızla yayılan tepkiler, birçok kullanıcının benzer durumlardan şikayetçi olduğunu ortaya koydu. Kullanıcılar, kendilerine sunulan "özel kampanyalar" adı altında aldatıcı bilgilerin paylaşıldığını belirtti. Bir vatandaş, kampanyaların sadece ilk üç ay için düşük fiyatlar sunduğunu, sonrasında ise faturaların beklenenden çok daha yüksek geldiğini dile getirdi. Vatandaşlar, bu tür kampanyaların yanıltıcı olduğunu ve bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu savundu.

BTK’NIN AÇIKLADIĞI ZAM ORANLARI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 1 Nisan 2024 itibarıyla geçerli olacak yeni mobil haberleşme hizmetleri ücret tarifesini açıklamıştı. Yapılan açıklamaya göre, yıllık azami ücret tarifesine yüzde 65 oranında zam yapılacağı duyurulmuştu. Bu düzenlemeyle birlikte, yurt içi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruşa, yurt dışı aramalar ise dakikası 31 lira 35 kuruşa yükselmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN