Büyütülecek diye kapanmıştı! Osman Bektaş Ordu-Giresun Havalimanının asıl kapanma nedenini açıkladı

Büyütülecek diye kapanmıştı! Osman Bektaş Ordu-Giresun Havalimanının asıl kapanma nedenini açıkladı

Büyütülecek diye kapatıldığı söylenmişti! Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Ordu-Giresin Havalimanının asıl kapanma nedenini açıkladı...

Ordu-Giresun Havalimanı'nın 50 gün süreyle kapatılmasının Samsun ve Trabzon havalimanlarına avantaj sağlamak amacıyla yapıldığına dair iddialar gündeme gelirken, uzmanlardan bu konuda önemli açıklamalar geldi. Prof. Dr. Bektaş, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, havalimanının kapatılma nedeninin tamamen yolcu ve uçuş güvenliğiyle ilgili olduğunu vurguladı.

ZEMİN SORUNLARI NEDENİYLE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 11 ayda 677 bini aşkın yolcu uçtu

Prof. Dr. Bektaş, Ordu-Giresun Havalimanı'nın kapatılmasının asıl sebebinin, pistte meydana gelen zemin çökmeleri olduğunu belirtti. 2015 yılında Türkiye ve Avrupa'da deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı olan bu tesisin zemininde uzun süredir ciddi çökme sorunları yaşandığını ifade eden Bektaş, "Ordu Havalimanı’nın 50 gün kapatılmasının ana nedeni uçuş ve can güvenliğidir" dedi. Havalimanının teknik sorunlar nedeniyle kapatıldığını belirten uzman, bu kararla herhangi bir şekilde başka havalimanlarına avantaj sağlanmasının amaçlanmadığını sözlerine ekledi.

TRABZON HAVALİMANI’NDA DA BENZER SORUNLAR YAŞANDI

Trabzon Havalimanı yarın 6 saat uçuşlara kapatılacak

Konunun daha geniş bir çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Bektaş, bu tür teknik sorunların sadece Ordu-Giresun Havalimanı'na özgü olmadığını ifade etti. Trabzon Havalimanı'nda da benzer problemler yaşandığını belirten uzman, zaman zaman uçuş iptalleri ve aksaklıkların yaşandığını vurguladı. Bektaş, "Eğer olay ayrıntılı bir şekilde incelenmiş olsaydı, Trabzon Havalimanı'nın da benzer problemlerle uçuş iptalleri yaşadığını bilirdiniz" açıklamasında bulundu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda yaşanan zemin çökmeleri nedeniyle yapılan teknik incelemeler sonucunda havalimanının geçici olarak kapatılmasının yolcu güvenliği için önemli olduğunu belirten Bektaş, uçuş güvenliği ile ilgili alınan bu tür önlemlerin sıkı şekilde takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN