Onsuz baklavanın tadı çıkmıyor, branda gerilerek tek tek toplanıyor! Ağaç diplerini bile kazıtan hasat başladı

Onsuz baklavanın tadı çıkmıyor, branda gerilerek tek tek toplanıyor! Ağaç diplerini bile kazıtan hasat başladı

Bir baklava onsuz asla düşünülmüyor, kilosu 200 TL'den alıcı buluyor. Deprem şehrinde büyük hasat başladı. 25.000 dekarlık alanda üretiliyor Bu yıl 30.000 ton rekolte bekleniyor. Köylülerin geçim kapısı oluyor hasat sonrası herkesin cebi doluyor.

Kahramanmaraş'ta 25.000 dekarlık alanda üretilen ve bu yıl 30.000 ton rekabete beklenen baklavalık fıstıkta hasat dönemi başladı. Kahramanmaraş'ta kültür meyvecilik projesi doğrultusunda çiftçiye satılan 2B arazilerinde yetiştirilen fıstıklarda hasat başladı. Pazarcık ilçesi Ganidağ, Ketiler, Yukarı ve Aşağı Mülk mevkilerinde köylülerin geçim kaynağı olan fıstık hasadında rekolte artışı yaşandı. İşte tüm detaylar…

FISTIK ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Kahramanmaraş'ta üretimi yapılan fıstıklar bu yıl üreticinin yüzünü güldürüyor. Geçtiğimiz yılı oranla rekoltesinde artış yaşayan fıstıklar sabah saatlerinde toplanmaya başlıyor. İşçiler ağaç dallarının altına branda geldikten sonra dallardan elleriyle tek tek fıstık toplamaya başlıyor. Ardından çuvallara konularak traktörlere yüklenen ürünler ayrıştırılmak üzere tesise doğru gönderiliyor.

Kahramanmaraş'ta 25 Bin Hektar Alanda Hasadı Başladı: Kilosu 180 TL'den 200 TL'ye Çıktı

Hasadı tamamlanan fıstıkların bir kısmı firik halinde Kahramanmaraş pazarında yer alırken diğer kısmı ise kurutulduktan sonra baklava sektöründe üreticinin hammaddesi oluyor. Kahramanmaraş'ta hem taze hem de kuru olarak tüketilen fıstık tezgahlarında yerini alan ürünler geçtiğimiz yıl kilosu 180 TL'den satılıyordu. Kabuklu yaş fıstık bu yıl tarlada 200 TL'den alıcı bulurken Kahramanmaraş'ta üretilen fıstıklar il genelinde 25.000 dekarlık alandan 30.000 ton olarak rekolte beklentisini arttırıyor.

Güneydoğu'da fıstık hasadı başladı! İşte Antep fıstığı işçilerinin günlük yevmiyesi

Fıstık üreticisi Hüseyin Ekemen, “Pazarcık'ta üretilen fıstık bütün dünya ülkelerine dağılıyor. Ürünü önce sürüyoruz, ağaçların diplerini kazıyoruz. İlaçlama işlemi sonrası ürün hasat dönemi giriyor. Bazıları sergiler de kurutur, bazıları da kurutur. Sonra ürün buradan dağıtılır gider” dedi. Tilkiler Mahalle Muhtarı Deniz Gürçalı, fıstığın bölgelerinde yaygın bir ürün olduğunu söyleyerek ilçe köylüleri tarafından üretildiğini ve Gaziantep komisyoncularına satılarak Antep'e doğru gönderildiğini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN