Fransa’da Sinagog önünde şiddetli patlama: Macron "terör eylemi" olduğunu belirtti

Fransa’da Sinagog önünde şiddetli patlama: Macron "terör eylemi" olduğunu belirtti

Fransa'nın bir sinagog önünde gerçekleşen patlamada bir polis memuru yaralandı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, olayın bir "terör eylemi" olduğunu belirtti.

Fransa’nın bir sinagog önünde yaşanan patlama sonucunda bir polis memuru yaralandı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, patlamayı "terör eylemi" olarak değerlendirirken, bu tür saldırıların ülkenin güvenliği ve huzurunu hedef aldığını vurguladı. Olayın ardından güvenlik güçleri geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı.

Fransa'nın güneyindeki La Grande Motte kentinde bir sinagogun önünde meydana gelen patlamada bir polis memuru yaralandı.

GAZ DEPOSU PATLADI

Deutsche Welle'nin haberine göre, Belediye Başkanı Stephan Rossignol, en az iki aracın alev aldığının bildirilmesi üzerine sinagog önüne giden bir polis memurunun, yanan araçlardan birindeki gaz deposunun patlaması sonucu yaralandığını açıkladı. Rossignol, güvenlik kameralarının görüntülerinde bir erkeğin Beth Yaacov Sinagogu'nun önündeki araçları ateşe verdiğinin tespit edildiğini belirtti.

Polis ise güvenlik kamerası kayıtlarında, olaydan kısa süre sonra görülen bir erkeğin Filistin bayrağı salladığını ve daha sonraki görüntülerde elinde boş şişeler olan bu kişinin beline Filistin bayrağı sarılı olduğunun görüldüğünü aktardı. Söz konusu kişinin üzerinde ayrıca tabanca bulunduğu ancak görüntülerin net olmadığı ifade edilirken, zanlının olay yerinden yürüyerek ayrıldığı kaydedildi.

Polisin verdiği bilgilere göre olay sonucu sinagogun kapıları zarar gördü. Olay sırasında binada bir haham ve dört kişinin bulunduğu, yaralanan olmadığı belirtildi.

MACRON "TERÖR EYLEMİ" DEDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sinagog önünde gerçekleşen patlamayı "terör saldırısı" olarak tanımladı. Macron, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu terör saldırısının sorumlusunun bulunması için tüm önlemlerin alınacağını" vurguladı. Antisemitizme karşı sürekli bir mücadele verilmesi gerektiğini belirten Macron, düşüncelerinin sinagog cemaati ve tüm Yahudi topluluğuyla birlikte olduğunu ifade etti.

Fransa Başbakanı Gabriel Attal da terörle mücadele savcılığının soruşturmayı üstlendiğini bildirdi. Attal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayı "antisemitist eylem" olarak nitelendirerek, emniyet güçlerinin "şüpheliyi takibe aldığını ve olayın sorumlularını adalete teslim etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü" belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN