'Favori gelin' Kraliçe'nin ölümüyle yıkıldı! Büyük skandalın ardından anne-kız olmuşlardı

'Favori gelin' Kraliçe'nin ölümüyle yıkıldı! Büyük skandalın ardından anne-kız olmuşlardı

Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü İngiliz kraliyet ailesini üzüntüye boğarken, Kraliçe'nin çocuklarından bile daha üzgün görünen gelini Wessex Kontesi Sophie'nin yıkılmış hali kamuoyunun dikkatini çekti. Evliliğinin ilk yıllarında imza attığı büyük skandalla bir dönem medyaya damga vuran Sophie'nin, zamanla Kraliçe ile çok yakın bir ilişki kurup "anne" diye hitap etmeye başladığı ve Kraliçe'nin "favori gelini" olarak bilindiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta 96 yaşında hayata veda eden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in ölümüne olan üzüntüsü medyanın epey dikkatini çeken Sophie Rhyse Jones, kamuoyunda bir merak konusu haline geldi. Kraliçe Elizabeth'in en küçük oğlu Wessex Kontu Prens Edward'ın eşi olan Wessex Kontesi Sophie, Kraliçe'nin "en sevdiği gelini" olarak biliniyordu.

1965 yılında dünyaya gelen Sophie Rhyse Jones, İngiliz kraliyet ailesine evlilik yoluyla giren ilk orta sınıf kraliyet üyesi. 1999 yılında Prens Edward ile evlenen Sophie, bundan sonra Wessex Kontesi unvanını aldı. Sophie Rhyse Jones'un annesi bir sekreterdi, babası da bir lastik şirketinde yönetici olarak çalışıyordu.

DIANA BENZERLİĞİ

Kraliçe'nin gözde gelini, 1987 yılında müstakbel eşi Edward ile tanıştığında bir radyoda çalışıyordu. Daha sonra bir Halkla İlişkiler Firması kurdu ve çocuk kitaplarının tanıtım işlerini üstlendi. Sophie, 1999'da Prens Edward ile evlendiğinde kısa saçları nedeniyle o sıralar ölümü daha çok yeni olan Prenses Diana'ya benzetildi.

1-005.jpgPrenses Diana, Wessex Kontesi Sophie

YENİ EVLİYKEN PATLAYAN SKANDAL

1999 yılında Prens Edward ile evlenip İngiliz kraliyet ailesine giren Sophie, 2000'lerin başında büyük bir skandala imza atıp ailede bir deprem yarattı. 2001 yılında o dönem sansasyonel haberlerle bilinen ve sonra bir skandalın ardından kapanan News of the World gazetesi muhabirinin "oyununa gelen" Sophie, o sırada halkla ilişkiler sektöründe çalışmayı sürdürüyordu.

Arap şeyhi kılığına giren muhabir, Sophie ile sohbetinin ses kaydını daha sonra yayınladığında da yer yerinden oynadı. Sophie o sohbette, ülkenin önde gelenleri hakkında ağza alınmayacak sözler sarf etti.

1-006.jpgWessex Kontu Prens Edward, Wessex Kontesi Sophie

'TONY BLAIR CAHİL, EŞİ KORKUNÇ'

Kontes Sophie, sohbette dönemin başbakanı Tony Blair hakkında "cahil" ifadesini kullandı. Blair'in avukat olan eşi Cherie için de "Korkunç bir tip tam anlamıyla... Hala çalışıyor. Sanırım o bile kocasının başbakanlığının bu kadar sürebileceğini düşünmüyordu'' dedi. Eski Başbakan John Major'ı kraliyet ailesinin birçok kusurunu örtmekle suçlayan, Maliye Bakanı Gordon Brown tarafından hazırlanan bütçeyle dalga geçen ve ''hepsi seçim için, çok oy kaybedecekler'' yorumunda bulunan Sophie, Kraliyet ailesini de bol bol eleştirdi.

'WILLIAM VE HARRY SALAK'

Sophie'nin skandal yaratan sohbetinde, Kraliçe'nin ölümüyle geçtiğimiz hafta kral olan dönemin Galler Prensi Charles ile iki oğlu William ve Harry'nin de adı geçti. Sophie o sohbette Charles ile Camilla hakkında "İngiltere'nin popülaritesi en düşük çifti" ifadesini kullandı. Halkın Camilla'yı kraliçe olarak görmek istemediğini de belirtti. Gazete muhabirinin tuzağına iyice düşen Sophie o sohbette William ve Harry için "garip ve salak" York Dükü Prens Andrew ve Sarah Ferguson'ın kızları Beatrice ile Eugenie hakkında da "ömür boyu problem olacaklar" diye konuştu. Sonra da iki prensesin asalet unvanları sayesinde çalışmadan geçinmek istediklerini ileri sürdü.

1-007.jpgPrens Harry, Prens William, Wessex Kontesi Sophie

KRALİÇE'YE 'ANNE' DİYORDU

Patlak veren skandal ülke gündemine damgasını vurmuşken aradan geçen zaman içinde Sophie, bir şekilde kendisini affettirdi ve Kraliçe Elizabeth'in güvenini kazanmayı başardı. Sophie ile Kraliçe giderek yakınlaştı ve küçük gelini II. Elizabeth'in "favorisi" haline geldi. Hatta ilerleyen yıllarda annesini kaybeden Sophie, kayınvalidesine "anne" demeye başladı.

Kraliçe ile Sophie'nin özellikle de pandemi yasaklarının gevşemeye başlamasından sonra sık sık bir araya gelip vakit geçirdiği belirtiliyor. Askeri tarihe merakı olan gelin ile kayınvalidenin bu konuda uzun sohbetler yaptığı, kraliyet arşivlerindeki tarihi dokümanları incelediği söyleniyor.

1-008.jpgKraliçe II. Elizabeth, Wessex Kontesi Sophie

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN