Özel: Normalleşme toplumda karşılık buluyor

Özel: Normalleşme toplumda karşılık buluyor

CHP Lideri Özel, CHP'lilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis'te ayakta karşılamasına yönelik gelen eleştiriler hakkında konuştu. Özel, "Normalleşme toplumda karşılık buluyor, Meclis'e Cumhurbaşkanı giriyor, oturmak doğru değil" dedi.

CHP grubunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Meclis'te ayakta karşılaması eleştirilere neden olması ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Normalleşme toplumda karşılık buluyor, Meclis'e Cumhurbaşkanı giriyor, oturmak doğru değil" diyerek geçmişte de hem Abdullah Gül hem de Erdoğan için ayağa kalkıldığını hatırlattı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a röportaj veren Özel, bu kararı savunarak normalleşmenin toplumda karşılık bulduğunu ve insanların kavga yerine sorunların konuşulmasını istediğini belirtti.

Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında "CHP ayağını denk alsın" şeklindeki ifadelerine rağmen akşamında Özel ile tokalaşıp "Bazen siyaseten söylememiz gereken şeyler oluyor" demesi de tartışma yarattı. Özel, bu durumun siyaset kurumuna olan güveni zedelediğini ifade etti ve gazetecilere yönelik tehditlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"CHP GRUBUNUN EN SON İHTİYACI OLACAK ŞEY BÖYLE NİTELEMELER YAPMAK"

Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan kürsüye çıktığında ayağa kalkılmasını eleştiren tweetine değinen Özel, bu eleştiriden dolayı kırıldığını ve CHP grubunun böyle nitelemelere ihtiyacı olmadığını söyledi. Parti içindeki birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Özel, "Arkadaşlarım adına kırıldım. CHP grubunun en son ihtiyacı olacak şey böyle nitelemeler yapmak" ifadelerini kullandı.

Türkevi önünde yaptığı açıklamalarla ilgili eleştirilere yanıt veren Özel, iddiaların doğru olması halinde rüşvetle yangın güvenliği olmayan bir binanın hizmete sokulmasının büyük bir sorun olduğunu belirtti. Erdoğan rejiminin bu tür sonuçlar doğurduğunu ifade ederek, sorumluların cezalandırılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Mansur Yavaş'ın olası adaylığı konusundaki tutumunu da desteklediğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN