TÜİK eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı: Kira artış oranı belli oldu

TÜİK eylül ayı enflasyon verilerini açıkladı: Kira artış oranı belli oldu

TÜİK’in eylül ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte kira artış oranı da netleşti. Yüzde 25’lik tavan sınırının kalkmasının ardından kirada tavan zam oranı yüzde 63,47 olarak belirlendi.

Yüzde 25 tavan zam sınırının kalkmasının ardından milyonlarca kiracının ve ev sahibinin beklediği veriler açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) eylül ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte konut ve işyeri kiralarına yapılacak zam oranı da netleşti.

KİRALARDA TAVAN ZAM ORANI 63,47

Kira artışlarında baz alınan 12 aylık ortalama enflasyon oranı belirlendi. Buna göre ekim ayı için belirlenen kira artış oranı yüzde 63,47 oldu. Kiracılar ve ev sahipleri bu orana göre yeni kira bedellerini hesaplayacak.

YENİ KİRA BEDELLERİ NASIL HESAPLANACAK?

Ekim ayında kiracı ve mülk sahipleri arasında yapılacak anlaşmalarda, bu yüzde yüzde 63,47’lik artış oranı esas alınacak. Kiracılar mevcut kira bedellerine bu oranı ekleyerek yeni kira miktarını hesaplayabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN