İsrail Savaş Kabinesi: İran'a karşı sert bir karşılık verilecek

İsrail Savaş Kabinesi: İran'a karşı sert bir karşılık verilecek

İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısının ardından, İsrail’in yanıtı merak konusu oldu. Savaş Kabinesi, İran'a karşı güçlü bir karşılık verme kararı aldı.

İsrail, İran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından güvenlik stratejilerini gözden geçirerek, Savaş Kabinesi tarafından İran'a sert bir yanıt verme kararı aldı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken, uluslararası kamuoyunun dikkatini de çekiyor.

Orta Doğu'daki gerilim yerini füze savaşlarına bıraktı. İran, Demir Kubbe'yi yanıltıp, İsrail'in önemli kentlerini yoğun bir şekilde hipersonik füzelerle vurdu.

vk5gde-ixuwsxe1kcwt-ta.webp

SALDIRI DÜNYADA BÜYÜK SES GETİRDİ

Orta Doğu'da sirenler çalarken, onlarca füze İsrail topraklarına düştü. Saldırı dünyada büyük ses getirdi. İran, saldırının İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik suikastlarına yanıt olduğunu öne sürdü. Saldırıdan sonra İran'da saatlerce kutlamalar yapıldı.

qedlbadkmka4vyrlhjw-vq.webp

Saldırıdan sonra ABD ve İsrail "Ortak yanıt verme" kararlarını açıklarken, İsrailli bir yetkili İran'ın nükleer enerji ve yakıt üretim tesislerinin hedef alınacağını söyledi.

"NÜKLEER TESİSLERİN HEDEF ALINMASINI DESTEKLEMİYORUZ"

ABD Başkanı Joe Biden ise, İran'a karşı bir saldırıda nükleer tesislerin hedef alınmasını desteklemediklerini açıkladı.

Gözler şimdi ABD ve İsrail'in İran'a ne zaman ve nasıl bir karşılık vereceğine çevrildi.

gtyiutcpqusgwqg8dtig0a.webp

İSRAİL SALDIRILARA DEVAM EDİYOR

İsrail, Orta Doğu'da tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. İran'ın balistik füze saldırısı sonrasında İsrail 'gerekli cevabın' verileceğini ifade etmişti. İsrail ordusu, bugün Suriye'nin başkenti Şam'ın ardından bir saldırı daha düzenledi.

İsrail uçakları Lübnan'ın başkenti Beyrut'u gece saatlerinde hedef aldı. Art arda 3 patlamanın meydana geldiği aktarıldı.

screenshot-8.jpg

screenshot-9.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN