EPDK, petrol piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti

EPDK, petrol piyasası lisans yönetmeliğinde değişikliğe gitti

EPDK'nin petrol piyasası lisans yönetmeliğinde yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğin 38'inci maddesinde petrol piyasasında uygulanacak kriterler revize edilerek, yeni bir bend eklendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), petrol piyasasında uygulanacak kriterlere ilişkin yönetmelikte önemli değişiklikler yaptı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan "Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile petrol sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik yeni düzenlemeler getirilmiş oldu.

Yönetmeliğin 38. maddesinde yer alan ve akaryakıt teslimatına ilişkin koşulları belirleyen ifade değiştirildi. Yeni düzenlemeye göre, "Yeterli depolama ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesine sahip olmaları ve akaryakıtı kendi ihtiyaçları için kullanmaları" ifadesi, "Fabrika, şantiye, nakliye filosu işletmeleri ve benzeri kendi ihtiyaçları için depolama imkanı ve kendi araçlarına akaryakıt ikmal kapasitesi olan yerler hariç olmak üzere" şeklinde revize edildi.

Bu değişiklik, akaryakıt teslimatının yalnızca belirli koşullarda yapılabileceği yerleri kapsıyor ve bu tür teslimatlarda alıcıya akaryakıtın ulaştırılması sürecini daha detaylı bir şekilde düzenliyor. Özellikle "Akaryakıt istasyonu dışında yapılacak akaryakıt teslimlerinde, akaryakıtın alıcı deposuna taşınması veya taşıttırılmasının gerçekleştirilmesi" hükmüyle birlikte, dış mekanda yapılacak teslimatların da kurallara bağlandığı görülüyor.

Yönetmelik, petrol piyasasında faaliyet gösteren kamu kurumları, fabrikalar, şantiyeler ve limanlar gibi yerlere yapılan akaryakıt teslimatlarının hangi koşullarda gerçekleştirileceğine dair düzenlemeler içermekte. EPDK'nın bu adımı, sektördeki düzenlemeleri daha şeffaf ve denetlenebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN