UBS, dolara karşı TL'deki önerisini sonlandırdı

UBS, dolara karşı TL'deki önerisini sonlandırdı

İsviçre merkezli yatırım bankası UBS, Türk Lirası'nın ABD Doları'na karşı uzun pozisyon önerisini sonlandırdığını açıkladı. Banka, bu kararın nedenini, yakın vadede risk-kazanç görünümünün daha az cazip olmasına bağladı.

İsviçre merkezli yatırım bankası UBS, Türk ekonomisine dair önemli bir değerlendirme yaparak, Türk Lirası'nın ABD doları karşısında uzun pozisyona alma önerilerini sonlandırdığını açıkladı. UBS’nin yayınladığı notta, son dönemdeki ekonomik gelişmelere atıfta bulunarak, enflasyon düşüşü, sıkı para politikası, mali kısıtlama belirtileri ve cari dengede yaşanan fazlanın Türk Lirası’nda carry trade’i desteklediği vurgulandı.

Raporda, Türk Lirası’nın yakın vadede yaklaşık yüzde 12'lik potansiyel toplam getiri sağladığı belirtilerek, bu durumun mevcut risk-kazanç dengesini daha az cazip hale getirdiği ifade edildi. UBS, mevcut pozisyonlarını koruyan yatırımcılara ise kâr elde etmeleri konusunda önerilerde bulunarak, piyasalardaki belirsizliklerin ve olası dalgalanmaların göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

UBS'nin notunda, “Türkiye'deki politikaların evrimini ve makroekonomik dengesizliklerin ele alınmasındaki ilerlemeyi izlemeye devam edeceğiz” ifadesiyle birlikte, yatırımcıların Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiği mesajı verildi. UBS’nin bu kararının, Türkiye’deki yatırımcılar ve piyasa aktörleri üzerinde önemli etkiler yaratması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN