3 bin liralık masraftan kaçarken 50 bin liradan olmayın! Kış gelmeden yapmayan pişman olacak

3 bin liralık masraftan kaçarken 50 bin liradan olmayın! Kış gelmeden yapmayan pişman olacak

3 bin liralık masraftan kaçınmak isterken 50 bin liranızdan olmayın! Kış gelmeden önce bunu yapmayan pişman olur...

Havaların soğumasıyla birlikte araç sahipleri kış aylarına hazırlık için oto elektrikçilere yöneliyor. Araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmak isteyen sürücüler, özellikle akü kontrollerine dikkat etmeli. Oto elektrik ustası Fatih Yalçınkaya, sürücüleri uyararak kış aylarında beklenmedik masraflarla karşılaşmamak için araç bakımının erkenden yapılması gerektiğini vurguladı. Yalçınkaya, “3 bin liralık masraftan kaçan sürücülerimiz, 50 bin liralık masrafla karşı karşıya kalabilir” dedi.

KIŞ GELMEDEN AKÜ VE ANTİFRİZ KONTROLÜ YAPILMALI

Oto elektrik ustasından uyarı: "3 bin liralık masraftan kaçıp, 50 bin liradan olmayın"

Akülerin soğuk hava koşullarında en çok etkilenen parçalardan biri olduğunu belirten Yalçınkaya, “Akülerin test edilmesi gerekiyor. Makineye bağlanan akülerin kontrolü yapıldıktan sonra ölçülmesi lazım. Eğer akünün şarjı düşükse şarja bağlanması ama bitmişse yenilenmesi gerekiyor. Akünün yanında kış için antifriz seviyesinin ölçülmesi lazım, düşükse eklenmesi veya değiştirilmesi gerekiyor. Kış aylarında akülerin bakımı yapılmazsa akü boşalır ve yolda kalırsınız" diyerek akü ve antifriz bakımının kışa hazırlık sürecinde büyük önem taşıdığını ifade etti.

VURDURMA MOTOR ARIZASINA YOL AÇABİLİR

Oto elektrik ustasından uyarı: "3 bin liralık masraftan kaçıp, 50 bin liradan olmayın"

Aküsü biten sürücülerin araçlarını çalıştırmak için vurdurma yöntemine başvurduğunu söyleyen Yalçınkaya, bunun motor arızalarına yol açabileceği konusunda uyardı. “Aküsü biten vatandaşlar genelde araçları vurduruyor, fakat bu araca iyi gelmediği gibi motora da zarar veriyor. Akü değiştirmedikleri için motor arızasına kadar gidebiliyor. Akü bozuksa değiştirilmesi gerekirken takviye ile kurtarılabiliyorsa takviye edilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız aküleri boşaldığı zaman arabayı vurdurmaya çalışıyorlar fakat 3 bin liralık masraftan kaçıp, 50 bin liralık masrafla karşılaşabiliyorlar. Bunun yerine akü değişimi veya takviye edilmesi sizi daha büyük masraftan kurtaracaktır” şeklinde konuşan Yalçınkaya, sürücülerin daha büyük zararlara yol açmaması için oto bakımına gereken özeni göstermeleri gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN