Ateş ailesi kararı istinafa taşıyor:“Asıl failler yakalanmadan bu dava bitmez”

Ateş ailesi kararı istinafa taşıyor:“Asıl failler yakalanmadan bu dava bitmez”

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nın öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı, 5 kişiye müebbet hapis cezası verildi. Tetikçi Eray Özyağcı ve azmettiriciler Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet aldı. KARAR’a konuşan Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, mahkemenin verdiği kararı bir üst mahkemeye yani istinafa taşıyacaklarını söyledi.

SEMA KIZILARSLAN

İki yıl önce Ankara’nın merkezinde silahlı saldırıya uğrayarak öldürülen Sinan Ateş'in davasında karar açıklandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tetikçi Eray Özyağcı, motosiklet sürücüsü Vedat Balkaya ve keşif yapan Suat Kurt, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Ayrıca, müşteki Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl hapse mahkûm edildi.

İDDİANAMESİ 16 AYDA HAZIRLANAN ATEŞ DAVASININ YARGILAMASI JET HIZIYLA TAMAMLANDI

Sinan Ateş davasında duruşma başlamadan önce tutuklu sanık Suat Kurt, CHP Genel Başkanı Özel’e küfür etti. Verilen arada ise bir kişi Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e fiziksel saldırıda bulundu.

SİNAN’I KAMERALARIN ÖNÜNDE KATLETTİLER. ŞİMDİ BANA DİYORLAR Kİ ‘SAVUNMAYA DEVAM EDERSEN SONUN SİNAN GİBİ OLUR”

İddianamesi 16 ayda hazırlanan ve yargılaması jet hızıyla tamamlan Ateş davasında çıkan kararı Selma Ateş, KARAR’a değerlendirdi.

İstinafa gideceklerini söyleyen Ateş, “Bahçeli, Sinan Ateş adını bile ağzına almazken, annesine laf söyleyebiliyorsa demek ki doğru yoldayız.” ifadelerini kullandı:

“İstinafa gideceğiz. Karardan hiç memnun değiliz, bu karar bizi mutlu edemez. Suçlular cezasını alsa bile azmettiriciler dışarıda olduğu sürece hepimiz aynı tehdit altındayız. Asıl suçlular yakalanmadıkça bu tetikçiler, torbacılar bitmez. Sokakta eline para verilen adam öldürüyor. Gerçek suçluları yakalamadıkça hiçbirimizin can güvenliği yok.

Gereken her şeyi yapacağız. Zaten Sinan’ın arkadaşları, dostları, Sinan’ı sevenler olarak bu kötülüğün zaten üstesinden geleceğiz. Onlar suçlu psikolojisiyle bize saldırıyorlar. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş adını bile ağzına almazken, annesine laf söyleyebiliyorsa demek ki doğru yoldayız.”

"BAHÇELİ’NİN KONUŞMASINDAN SONRA BU SALDIRI OLDU"

Dün yaşadığı saldırıya ilişkin de konuşan Ateş, saldırganın Gölbaşı Ülkü Ocakları'ndan olduğunu ve 6 suç kaydı olduğunu anlattı. Kendisine saldıran kişiyle ilgili Bahçeli’nin bu haftaki grup toplantısında davaya ilişkin söylediklerini hatırlatan Ateş, “Bahçeli’nin grup toplantısında ilettiği mesajı bana getirdi” dedi.

Saldırı anını anlatan Ateş, “Bir anda saldırdı, anlamadım. ‘Ne dedin sen?’ diyerek saldırdı bana. Kim olduğunu bilmiyoruz ama Gölbaşı Ülkü Ocakları'ndan olduğunu söylüyorlar. Muhtemelen Devlet Bahçeli'nin salı günü grup toplantısında ilettiği mesajı bana getirdi diye düşünüyorum. Çünkü o konuşmadan sonra bu saldırı oldu. Bu saldırıları zaten bekliyorduk. Bursa’da, İzmir’de yaşadım bunları? Bu adam suçlu. Aranıyormuş diyorlar. Eğer aranıyorsa, 6 suç kaydı olan bir adam neden dışarıda? Sinan’ı kameraların önünde katlettiler. Şimdi bana diyorlar ki ‘Savunmaya devam edersen sonun Sinan gibi olur.’ Ben bu saldırılara tekrar maruz kalacağıma eminim.” ifadelerini kullandı.

“SİNAN ATEŞ’İ SAVUNMAYA DEVAM EDERSEK SONUMUZUN ONUN GİBİ OLACAĞINI SÖYLÜYORLAR”

“Şu anda gözaltında mı yoksa serbest mi bırakıldı bilgi de vermiyorlar. ‘Asayiş şubesi aldı ama nerede olduğunu bilmiyoruz.’ dediler sorduğumuzda. Belki de serbest bıraktılar. Sinan Ateş’i savunmaya devam edersek sonumuzun onun gibi olacağını söylüyorlar. Biz bu saldırılara tekrar tekrar maruz kalacağız. Çünkü Sinan da iki yıl boyunca tehdit edildi. Neticede Ankara'nın ortasında katledildi. Aynı şey bana da olabilir. Bu saldırılardan önce önlem alınması gerekiyor.”

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM İLE ESKİ MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE ESKİ ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI OLCAY KILAVUZ DAHİL 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA AYRI BİR DOSYA ÜZERİNDEN DEVAM EDECEK

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda yapılan duruşmada, sanıklar, tarafları, avukatları, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları yer aldı.

Tetikçi Eray Özyağcı, olayda motosikleti kullanan Vedat Balkaya ve cinayet mahallinde keşif yapan Suat Kurt, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, müşteki Selman Bozkurt’a yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ise 13’er yıl hapse mahkûm edildi.

Mahkeme başkanı, sanık avukatları esas hakkında mütalaaya karşı savunmalarını bitirdikten sonra sanıklara son sözlerini sordu. Sanık Eray Özyağcı, “Tasarlayarak kasten kimseyi öldürmedim. Ateş yere düştükten sonra spontane bir şekilde ateş etmeye devam ettim. Bunları kendi özgür irademle yaptım, tasarlamadım” dedi.

Sinan Ateş’i öldürmek istemediğini ileri süren Özyağcı, “Benim bu olaydaki silah açım nedir? Ben hak ettiğim Türk devletinin yasasına göre her türlü cezayı kabul ediyorum. Sizden isteğim sadece mağdur tarafına değil sanık tarafını da düşünmeniz. Ölmesini istemezdim, keşke ölmeseydi başımıza bir sürü iş geldi” diye konuştu.

Özyağcı’ya “ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak” suçundan bir yıl altı ay hapis cezası verildi.

Sanık Murat Can Çolak ve Eski Ülkü Ocakları Yöneticisi Emre Yüksel’e ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 18 yıl ceza verildi.

Suat Kurt’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve müşteki Selman Bozkurt’a yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ise 13 yıl hapis cezası verildi.

Mustafa Uzunlar’a ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi. Özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbey’e ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan 15 yıl ceza verildi.

Avukat Serdar Öktem hakkında tahliye kararı verildi. Eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın dosyasının ayrılmasına ve tutukluluğunun devamına karar verildi.

Alemdağ Spor Kulubünün sahibi cinayet sonrasında Umut Ersoy’u arayıp “Polisler geliyor Suat Kurt oradan” ayrılsın dediği iddia edilen sanık Alper Atay’ı da “suçluyu kayırma” suçundan iki yıl hapis cezası verildi.

Diğer sanıklar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Osman Bayraktar, Caner Günay, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç ve Erdem Karadeniz’in üzerine atılı suçlardan beraatına karar veren mahkeme, sanık Günay hakkında “suçluyu kayırma” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulunulmasına hükmetti. Bu sanıklar arasında tek tutuklu olan Çağlar Zorlu’nun da beraatle birlikte tahliyesine karar verildi.

Tolgahan Demirbaş'ın dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasına ilişkin yapılan şikayetin dosyaya girmesi ve içlerinde MHP yöneticilerinin de olduğu 17 şüpheli hakkındaki soruşturma dosyasının görülen dosya ile birleştirilme talebi reddedilmişti.

Haklarında işlem yapılan 39 kişiden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile eski MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz dahil 17 kişi hakkındaki soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN