Lübnan’dan ‘Nasrallah’ açıklaması: Ateşkesi kabul etmesine rağmen öldürüldü

Lübnan’dan ‘Nasrallah’ açıklaması: Ateşkesi kabul etmesine rağmen öldürüldü

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmeden birkaç gün önce 21 günlük ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı.

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin yankıları sürerken, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib’den dikkat çeken açıklamalar geldi. ABD basınına konuşan Buhabib, Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmeden sadece birkaç gün önce 21 günlük bir ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib: Bu kötü olayda Lübnanlılar tüm kalpleriyle Türkiye ile birlikteydiLübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib

ABD VE FRANSA ARACILIĞIYLA İSRAİL'E İLETİLDİ

Buhabib, Lübnan'ın Hizbullah ile temas kurduğunu ve ateşkesin kabul edildiğini belirterek, “O (Nasrallah) kabul etti, o kabul etti” sözleriyle bu durumu teyit etti. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin de Hizbullah’la görüşerek ateşkesi onayladığını aktaran Buhabib, bu anlaşmanın ABD ve Fransa aracılığıyla İsrail'e iletildiğini söyledi. “Amerikalılar ve Fransızlar, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun da bu ateşkese katıldığını bildirdi” diye ekleyen Buhabib, sürecin olumlu ilerlediğini, ancak Nasrallah’ın ölümüyle her şeyin değiştiğini vurguladı.

8 ÜLKE VE AB 21 GÜNLÜK BİR ATEŞKES ÇAĞRISI YAPMIŞTI

ABD ve Fransa’nın öncülüğünde bir araya gelen 8 ülke ile Avrupa Birliği, geçtiğimiz ay yayımladıkları ortak bildiride, İsrail-Hizbullah arasında 21 günlük bir ateşkes çağrısı yapmıştı. Bildiride, Lübnan ve İsrail arasında yaşananların tolere edilemez olduğu ve bölgesel gerilim riskini artırdığı vurgulanarak, diplomasiye fırsat tanımak amacıyla ateşkesin gerekliliği ifade edilmişti.

İSRAİL'İN SALDIRISI VE NASRALLAH'IN ÖLÜMÜ

Ancak, diplomatik çağrılara rağmen İsrail, 27 Eylül Cuma akşamı Lübnan’ın Dahiye bölgesinde bulunan Hizbullah ana karargahına bir saldırı düzenledi. Bu saldırıda Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah hayatını kaybetti. Nasrallah’ın ölümüyle ateşkes süreci kesintiye uğradı ve bölgede tansiyon tekrar yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN