Pezeşkiyan'dan dikkat çeken açıklama: Nasrallah’ın ölüm emri ABD'den verildi

Pezeşkiyan'dan dikkat çeken açıklama: Nasrallah’ın ölüm emri ABD'den verildi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesini kınayarak, saldırının arkasında ABD'nin bulunduğunu iddia etti. Pezeşkiyan, "Uluslararası toplum, bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini unutmayacaktır." ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürüldüğünü duyurmasının ardından, bu terör saldırısının emirinin New York'tan verildiğini öne sürdü. Pezeşkiyan, uluslararası topluma, saldırının arkasındaki güçleri unutmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Pezeşkiyan, Nasrallah'ın mücadelesine övgüde bulunarak, Siyonistlerin gerçekleştirdiği terör saldırısının direniş güçlerini daha da birleştireceğini vurguladı.

"SİYONİSTLERİN SALDIRISI DİRENİŞİ GÜÇLENDİRECEK"

Pezeşkiyan, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in dün Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğinin açıklanması sonrasında yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamasında Nasrallah'a İsrail'e karşı mücadelesi nedeniyle övgüde bulunan Pezeşkiyan, "Siyonistlerin terör saldırısının direniş ailesini her zamankinden daha güçlü hale getireceğini" ifade etti.

Saldırıyla ilgili İsrail'i açık bir şekilde destekleyen ABD'yi suçlayan Pezeşkiyan, "Uluslararası toplum, bu terör saldırısının emrinin New York'tan verildiğini unutmayacak ve Siyonistlerle suç ortaklığı yapan Amerikalılar da kendilerini aklayamayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN