Nasrallah'ın cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı

Nasrallah'ın cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı

İsrail'in düzenlediği hava saldırısıyla öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın cansız bedeni enkaz altından çıkarıldı. Cenazesinin ne zaman kaldırılacağı ise henüz açıklanmadı.

Orta Doğu'da gerilim sürüyor. İsrail ile Lübnan Hizbullahı arasında 8 Ekim 2023'ten beri devam eden kontrollü çatışmalar, İsrail'in 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlatmasıyla şiddetlendi.

israil-hizbullah-lideri-nasrallahi-oldurdugu-hava-saldirilariyla-beyrutta-buyuk-bir-yikim-birakti.jpg
İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitiren Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybettiği bina ve çevresinde büyük yıkım bıraktı

İsrail'in Lübnan'da Hizbullah mensuplarına yönelik düzenlediği saldırıların ardından karşılıklı hava saldırıları başladı. İsrail, 23 Eylül'den bu yana Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Resmi açıklamalara göre iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam bin 52 kişi bu saldırılarda hayatını kaybetti.

10131369.jpg

27 Eylül akşamı İsrail, Beyrut'a yönelik saldırılarını yoğunlaştırarak hedefinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın olduğunu açıkladı. Saldırıların beşinci gününde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından İsrail bu kez Lübnan'ın başkentinde Hizbullah'ın merkez karargahını vurdu. Bu saldırı hafta başından bu yana Lübnan'a yönelik düzenlenen en geniş çaplı saldırı olarak kayıtlara geçti.

5555.jpg

Hava saldırılarında Lübnan Hizbullah'ının Genel Sekreteri Hasan Nasrallah öldürüldü. İsrail, dün (29 Eylül) sabah saatlerinde Nasrallah'ın ölümünü duyurdu. Bundan yaklaşık 3 buçuk saat sonra da Hizbullah, Nasrallah'ın ölümünü doğruladı.

Reuters'a konuşan bir kaynak, Nasrallah'ın cansız bedeninin enkaz altından çıkarıldığını bildirdi. Hizbullah lideri Nasrallah'ın cenazesinin ne zaman kaldırılacağı henüz açıklanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN