İmamoğlu 'ahmak davası' için mahkemeye başvurdu: Milletin iradesine darbe girişimi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Bölge Adliyesi önünde istinaf sürecindeki 'ahmak davası'na ilişkin, "Bu dava bana karşı değil, aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş, açık bir darbe girişimidir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, istinaf sürecindeki "ahmak davası" ile ilgili İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne duruşmaya katılmak için dilekçe verdi. Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, "Bu dava bana karşı değil, aziz milletimizin iradesine yöneltilmiş, açık bir darbe girişimidir" dedi.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Nasıl bir yanlış içerisinde olduklarını anlamak yerine iktidarlarını sürdürmek için yargı dahil her enstrümanı kullanmaktan başka hiçbir yol bulamamışlardır. Demokrasi tarihimizi ve büyük bedellerle elde ettiğimiz kazanımlarımızı hiçe dayan bu dava siyasi tarihimize sürülmüş kara bir lekedir.

Yassı Ada yargılamalarını, Denizlerin Mahirlerin idamlarını, 1980 Darbesi sonrası siyasi yasakları 28 Şubat sürecini, 15 Temmuz Darbe kalkışmasını yaşamış ve daima bu süreçleri demokrasiye sarılarak atlatmış aziz milletimiz ne pahasına olursa olsun masa başında kurulan bu tuzakları kesinlikle bozacaktır.

'MİLLETİN İRADESİNİN ÜZERİNDE BAŞKA GÜÇ YOKTUR'

Darbelerden, bugünkü gibi her türlü vesayetten ve siyasi yasaklardan çok çekmiş milletimiz haklarının yeniden bir yargı darbesiyle ellerinden alınmak istendiğinin farkındadır. Halkımız süreci tüm vicdanıyla izlemektedir. Milletin iradesinin üzerinde başka hiçbir güç yoktur. sonuna dek demokrasinin ve millet iradesinin gerektirdiği nezaket ve ahlakla bir ve beraber olarak yolumuza devam edeceğimizin kesin olduğunu milletimizin duymasını istiyorum.

'MİLLET BENİ NEREDE GÖRMEK İSTERSE BEN ORADA OLACAĞIM'

Milletimizin iradesine millete saygı gösterin. Demokrasinin önünü açın. Tekrar ifade etmek isterim; millet İmamoğlu'nu nerede görmek isterse, millet İmamoğlu'na neyi yakıştırıyorsa İmamoğlu orada olacak. Bu daha önce de böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır.

'AHMAK İFADESİNİ KİME İADE ETTİĞİM BELLİDİR'

Sürecin en büyük cesaretle tarafımızdan takip edildiğini bütün yurttaşlarımın bilmesini isterim.
Net ifade edeyim; milletin iradesine kafa tutmayın. Mertçe yarışalım. Bana sarf edilen "ahmak" ifadesini kime iade ettiğim bellidir. Zaten o kişi bana ben de ona dava açtım. Ahmak ifadesinin suç olmadığı Yargıtay kararlarıyla ortadadır. Beni haklı bulan bilirkişi raporları da ortadadır.

'DÜNYANIN EN ZORLAMA SİYASİ YASAK DAVASI'

Dünyanın en zorlama siyasi yasak davasının artık Türkiye gündemini işgal etmesini ben istemiyorum. Umarım hak yerini bulacaktır. Hakkın yerini bulması için emek harcayan herkese özellikle yargı mensuplarına şükran duyuyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN