Bella Hadid, Adidas kampanyası için özür diledi: Nefretin hiçbir türüne inanmıyorum

Bella Hadid, Adidas kampanyası için özür diledi: Nefretin hiçbir türüne inanmıyorum

Bella Hadid, Adidas kampanyasında yer almaktan dolayı tepkiler üzerine özür dileyerek, kampanyanın tarihsel bağlamını bilmeden katıldığını ve antisemitizm karşıtı olduğunu belirtti.

Model Bella Hadid, İsrail destekçisi gruplar ve kurumların tepkisi üzerine Adidas'ın reklamından çıkarıldı. Hadid, konuya ilişkin açıklama yaparak, kampanyanın 1972'deki trajik olaylarla bağlantısını bilmeden yer aldığını ve bu durumdan dolayı üzüntü duyduğunu belirtti.

Hadid, açıklamasında, "Kalbimi bilmeyenler için, Adidas ile yaptığım kampanya hakkında doğrudan benden duyduğunuzdan emin olmak istiyorum. Hiçbir şekilde trajediyle ilişkilendirilen sanatsal projelere dahil olmayı düşünmem. Kampanyanın yayınlanmasından önce, tarihsel bağlam hakkında hiçbir bilgim yoktu. Şaşkınım, üzgünüm ve bu kampanyadaki hassasiyet eksikliğinden dolayı hayal kırıklığına uğradım" dedi.

Hadid, "Eğer haberdar olsaydım, asla kampanyada yer almazdım. Ekibim, Adidas ve ben daha fazla araştırma yapmalıydık. Yanlış olduğuna inandığım şeyleri her zaman dile getireceğim. Niyetler olumlu olsa da, tüm tarafların anlayış eksikliği süreci etkiledi. Antisemitizm dahil nefretin hiçbir türüne inanmıyorum ve bu hiç değişmeyecek" ifadelerini kullandı.

'FİLİSTİN TERÖRLE EŞ ANLAMILI DEĞİLDİR'

Filistin halkının kurtuluşunu trajik bir saldırıya bağlamanın kendisini üzdüğünü belirten Hadid, "Filistin terörle eş anlamlı değildir ve kampanya, kim olduğumuzu temsil etmeyen bir olayı vurguladı. Gururlu bir Filistinli olarak, kültürümüzde yaşananlardan çok daha fazlası olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

Hadid, Filistin halkının yanında durmaya ve antisemitizm karşıtı savunuculuğa devam edeceğini, her zaman barıştan yana olacağını ve nefretin yeri olmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN