2025 Ocak asgari ücret zam oranı için ilk somut veriler gelmeye başladı! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor

2025 Ocak asgari ücret zam oranı için ilk somut veriler gelmeye başladı! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor

Emekli maaşı ve asgari ücrete 2025 yılının ilk ayında yapılacak zam için kulislerde oranlar konuşulmaya başlandı. İşte, 2025 Ocak asgari, ücret zammı tahminleri...

Hükümet yetkilileri, yıl sonu asgari ücret ile emekli zammı için şimdiden çalışmalara başladı. İlk belirlemelere göre masadaki oran yüzde 20 olacak.

Mynet'te yer alan habere göre, asgari ücrete yüzde 20 zam gelirse 2025 Ocak ayında asgari ücret maaşının 20 bin TL seviyesini geçerek 20 bin 400 TL olması bekleniyor.

2025 OCAK ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Son olarak 2023 Aralık ayında güncellenen asgari ücreti net olarak 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Sene ortasında asgari ücrete zam bekleyen çalışanların istediği olmadı. İki yıldır yapılan ara dönem zammı bu yıl gerçekleşmedi. Çalışanlar da maaş zammı için 2025 Ocak ayına odaklandı.

Yerel seçim döneminde hükümete tepkilerini gösteren emeklilerin aldığı en düşük maaş 10 bin TL'ydi. Geçen ay bu tutar 12 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN