İslam Memiş’ten dikkat çeken uyarı! Sert düşüşler kapıya dayandı: Dolar karşısında diğer araçların şansı kalmadı

İslam Memiş’ten dikkat çeken uyarı! Sert düşüşler kapıya dayandı: Dolar karşısında diğer araçların şansı kalmadı

Ekonomist İslam Memiş, ABD Tarım Dışı İstihdam verilerinin ardından dolarda sert düşüşler yaşanabileceği uyarısında bulundu. İşsizlik oranındaki artış ve Fed’in faiz politikalarındaki olası değişiklikler yatırımcıların dikkatle takip etmesi gereken gelişmeler arasında. İşte detaylar…

ABD Tarım Dışı İstihdam verilerinin açıklanmasına günler kala, ekonomist İslam Memiş, dolardaki olası dalgalanmalara karşı yatırımcılara dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Verilerin ardından, dolar karşısında altın ve diğer varlıklarda önemli düşüşlerin yaşanabileceğine dikkat çeken Memiş, piyasaların bu gelişmelere karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

yeni-proje-1-005.jpg

İŞSİZLİK ARTIŞI VE FED ÜZERİNDEKİ BASKI

İslam Memiş, ABD işgücü verilerinin son durumuna dikkat çekerek, "Tarım Dışı İstihdam verileri açıklandıktan sonra dolara karşı diğer varlıklarda sert düşüşler yaşanabilir. Bu yüzden dikkatli olunmalı" uyarısında bulundu. 2024 yılı ortalamasının 203 bin olduğunu belirten Memiş, bu rakamın 2022 ve 2023 yıllarındaki ortalamalarla kıyaslandığında düşük kaldığını ve istihdam artışında belirgin bir yavaşlama görüldüğünü ifade etti.

yeni-proje-2-001.jpg

İŞSİZLİK ORANINDAKİ ARTIŞ VE FED’İN FAİZ POLİTİKALARI

İşsizlik oranındaki artışa da değinen Memiş, "Nisan ayında %3,9 olan işsizlik oranı, zamanla yükseldi ve bu durum Fed üzerindeki baskıyı artırabilir. İşsizlik oranındaki değişiklikler, Fed’in faiz politikalarını önemli ölçüde etkileyebilir" şeklinde konuştu. İşsizlik oranının %4 seviyelerinde kalmasının Fed’in faiz indirimi baskısını azaltabileceğini belirten Memiş, %4,30 seviyelerine çıkması durumunda ise piyasaların Fed’in faiz indirimlerini agresif bir şekilde artırmasını bekleyebileceğini vurguladı.

yeni-proje-004.jpg

EYLÜL’DE FAİZ İNDİRİMİ İHTİMALİ

Memiş, Eylül ayında yapılacak Fed toplantısında faiz indirimi ihtimali üzerine de değerlendirmelerde bulundu. "Eylül’de Fed’in 25 veya 50 baz puan faiz indirimi yapma ihtimali bulunuyor. Olumsuz istihdam verileri 50 baz puanlık bir indirimi daha olası hale getirebilirken, olumlu veriler 25 baz puanlık bir indirimi destekleyebilir. Ancak, bu durum kesin olarak belirlenmiş değil" dedi.

DOLARIN ANİ DÜŞÜŞLERİNE HAZIRLIKLI OLUN

Son olarak, Memiş, Fed’in seçim öncesinde büyük bir değişiklik yapma olasılığının düşük olduğunu belirterek, "Dolarda ani düşüşlere hazırlıklı olunmalı" uyarısında bulundu. Yatırımcıların, piyasaların bu tür ani değişimlere karşı tedbirli olması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN