Türkiye'de bir ilk! Bu kamyon yolda kendi kendine gidiyor: Kamyoncu olmak artık çok kolay

Türkiye'de bir ilk! Bu kamyon yolda kendi kendine gidiyor: Kamyoncu olmak artık çok kolay

Türkiye'de bir ilk başarıldı! Bu kamyon yolda kendi kendine gidiyor! Kamyon şoförü olmak artık çok kolay...

Ford Otosan, ağır ticari araç markası Ford Trucks ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek otonom sürüş teknolojisine sahip kamyonunu test etti. Seviye-4 Otoyol Pilotu fonksiyonuna sahip bu kamyon, sürücüsüz yol alabilme yeteneğiyle lojistik taşımacılıkta devrim niteliğinde bir adım attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı test sürüşü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda trafiğe kapalı bir alanda yapıldı.

Ford Trucks'ın "Seviye-4 Otoyol Pilotu" teknolojisine sahip kamyonunun test sürüşü gerçekleştirildi

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, bu projenin yaklaşık dört yıldır üzerinde çalıştıklarını ve Türkiye'nin mühendislik alanındaki başarısını gözler önüne serdiklerini belirtti. Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisi, kamyonların taşımacılık faaliyetlerini tamamen otonom olarak gerçekleştirmesine olanak tanıyor. Test sürüşünde, şerit takibi, hız ve mesafe ayarlama, şerit değiştirme gibi kritik sürüş davranışlarının başarıyla yerine getirildiği görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN