Alman vatandaşlığı kolaylaştı talepler patladı! Yeni yasa sonrası büyük artış: Uzmanlar uyardı

Alman vatandaşlığı kolaylaştı talepler patladı! Yeni yasa sonrası büyük artış: Uzmanlar uyardı

Almanya vatandaşlığı kolaylaştı, talepler patladı! Yeni yasa sonrası başvurularda büyük artış! Ancak uzmanlardan uyarı geldi...

Almanya'da çifte vatandaşlık ve Almanya vatandaşlığına geçişi kolaylaştıran yasa, 27 Haziran 2024 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından, vatandaşlığa geçmek isteyenlerin başvurularında belirgin bir artış gözlemlendi.

BAŞVURULARDA ÜÇ KAT ARTIŞ

Türklerin gözü bu yasada! Almanya'da çifte vatandaşlık, 27 Haziran'da yürürlüğe girecek

Alman haber ajansı dpa'nın bildirdiğine göre, başkent Berlin'de Haziran ayında yaklaşık 4 bin vatandaşlık başvurusu yapıldı. Bu, günlük ortalama 133 başvuru anlamına geliyordu. Ancak, Temmuz ayında başvuruların hızla arttığı görülüyor. 27 Haziran-21 Temmuz döneminde Berlin'de 5 bini aşkın vatandaşlık başvurusu gerçekleştirildi. Bu, günde yaklaşık 200 başvuru anlamına geliyor.

İŞLEM SÜRELERİNDE GECİKME

Almanya'da vatandaşlık reformu yasasında anlaşıldı: Gurbetçileri sevindiren gelişme

Almanya'da vatandaşlık başvurularını işleme koyan 16 eyaletin yetkilileri, başvuru sayısındaki artışın işleme sürelerinde gecikmelere neden olabileceğini belirtiyor. Berlin, Bremen ve Hamburg, Almanya’daki üç şehir eyaletinden biri olarak öne çıkıyor. Almanya'nın güneyindeki Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, Ocak-Mayıs 2024 döneminde Bavyera’da aylık ortalama 5 bin vatandaşlık başvurusu yapılmışken, bu rakam Haziran ayında 8 bin 400’e yükseldi.

SAKSONYA EYALETİ'NDEN UYARI

Doğudaki Saksonya eyaleti, 2023 yılında vatandaşlık başvurularının işlem süresinin 3 ay ile 18 ay arasında değiştiğini ve bu yıl artan başvuru taleplerinin işlem süresini daha da uzatabileceğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN