AB'nin Dış Politika Sorumlusu Borrell Kiev'e gitti

AB'nin Dış Politika Sorumlusu Borrell Kiev'e gitti

Avrupa Birliği Dış Politika sorumlusu Josep Borrell, Rusya- Ukrayna savaşı üçüncü yılına yaklaşırken AB'nin Ukrayna'ya 'sarsılmaz desteğinin' altını çizmek için bugün Kiev'e gittiğini söyledi. Görüşmede Kiev'in 27 üyeli bloğa katılma hedefindeki reform yolundaki ilerlemesinin tartışılacağı belirtildi.

Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Josep Borrell, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti.

Reuters'ta yer alan habere göre Borrell, Rusya- Ukrayna savaşı üçüncü yılına yaklaşırken AB'nin Ukrayna'ya 'sarsılmaz desteğinin' yineledi.

Borrell, Kiev'deki görüşmelerinin Ukrayna'ya hem askeri hem de mali açıdan verilen desteğin yanı sıra Kiev'in 27 üyeli bloğa katılma hedefindeki reform yolundaki ilerlemesinin tartışılacağını söyledi.

Rusya'nın topyekün işgalinin başladığı Şubat 2022'den bu yana Kiev'e dördüncü ziyaretini gerçekleştiren Borrell'in gelişi, savaşta çok önemli bir döneme denk geliyor. Avrupa Birliği, geçtiğimiz hafta Ukrayna için dört yıllık 50 milyar euroluk (54 milyar dolar) bir yardımı onaylamıştı.

ÖDEMELER MART AYINDA BAŞLAYACAK

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından AB'nin ödemelere Mart ayında başlamayı hedeflediğini söyledi. Ukrayna hükümeti önümüzdeki ay AB'den yaklaşık 4,5 milyar euro almayı beklediğini söyledi.

Ancak ABD'den gelen büyük yardım paketi, siyasi çekişmelerin ortasında hala Kongre'de bloke durumda. Ukrayna savaş alanında hem insan gücünden hem de silah bakımından geride kaldı.

Ukraynalı askeri yetkililer, Rus kuvvetlerinin ülkenin doğu ve güneydoğusundaki birçok bölgeye yönelik yeniden saldırılara devam etmesi nedeniyle ciddi bir mühimmat ve top mermisi sıkıntısıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN