ABD’den Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık askeri yardım

ABD’den Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık askeri yardım

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev'de ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya gelerek Ukrayna’nın savunma önceliklerini görüştü. Toplantıda, hava savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi, kış hazırlıkları ve uzun menzilli silahların kullanımı ele alındı. Austin, ABD’nin Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık askeri yardım sağlayacağını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, başkent Kiev'de ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya gelerek Ukrayna'nın savunma önceliklerini masaya yatırdı.

Görüşmede özellikle Ukrayna’nın hava savunma kabiliyetlerinin güçlendirilmesi, kış aylarına hazırlıklar ve Rus askeri hedeflerine karşı uzun menzilli silahların kullanımının yaygınlaştırılması gibi önemli konular üzerinde duruldu.

Zelenski görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Görüşme sırasında Ukrayna'nın hava savunma kabiliyetleri, kış dönemi hazırlıkları ve Rus askeri hedeflerine karşı uzun menzilli silah kullanımının yaygınlaştırılması gibi kritik savunma önceliklerini ele aldık. Ayrıca, insansız hava araçları, seyir füzeleri, topçu mermileri ve hava savunma sistemlerinin üretiminin arttırılmasına yönelik çabalara odaklandık”

Savunma Bakanı Austin, ABD’nin Ukrayna’ya 400 milyon dolarlık ek askeri yardım sağlayacağını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN