İsrail'den Beyrut'ta saldırı: 4 ölü, 24 yaralı

İsrail'den Beyrut'ta saldırı: 4 ölü, 24 yaralı

İsrail, Beyrut'taki Refik Hariri Devlet Hastanesi çevresine düzenlediği saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı. İsrail ayrıca, bir diğer hastanenin altında Hasan Nasrallah'a ait bir sığınak bulunduğunu iddia etti.

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik geniş çaplı hava saldırıları düzenledi. Beyrut’un güneyinde yer alan Refik Hariri Devlet Hastanesi çevresinde gerçekleşen saldırıda, ilk belirlemelere göre biri çocuk dört kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı. Saldırı, Lübnan resmi haber ajansı NNA tarafından duyuruldu ve saldırının uyarı yapılmadan gerçekleştirildiği vurgulandı.

İSRAİL İLK KEZ BEYRUT’UN EL AVZAİ BÖLGESİNİ BOMBALADI

NNA’nın aktardığı bilgilere göre, İsrail ordusu Beyrut’un güneyindeki El Avzai bölgesini ilk kez bombaladı. Hava saldırıları, Beyrut’un Hureyk ve Cenah mahallelerini de hedef aldı. Refik Hariri Devlet Hastanesi yakınlarında gerçekleşen saldırılar nedeniyle hastanede hasar meydana geldiği bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının doğrudan hastane çevresini hedef aldığı belirtildi ve can kayıplarının artabileceği endişesi dile getirildi.

İSRAİL: HİZBULLAH SIĞINAKLARINI VURUYORUZ

İsrail ordu sözcülerinden Avichay Adraee, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, Beyrut’un güneyinde “Hizbullah’ın kalesi” olarak nitelendirilen noktalara saldırılar düzenlediklerini ifade etti. Adraee, saldırının Hizbullah’ın stratejik noktalarını hedef aldığını öne sürdü. Diğer ordu sözcüsü Daniel Hagari ise 20 farklı noktaya saldırı düzenlediklerini belirtti. Hagari, Refik Hariri Devlet Hastanesi’nin altında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın kullandığı bir sığınak tespit ettiklerini iddia etti.

“HASTANENİN ALTINDA NASRALLAH’IN SIĞINAĞI VAR” İDDİASI

İsrail ordusu, Beyrut’taki es-Sahil Hastanesi’nin altında Nasrallah’ın sığınağını keşfettiklerini iddia etti. Bu sığınağın içinde büyük miktarda nakit para ve altın bulunduğu öne sürüldü. Ancak İsrail, bu iddialarına dair somut bir kanıt sunmadı. Bunun yerine hastanenin altındaki sığınağın bir animasyonla canlandırılmış grafiklerini yayımladı.

HASTANE DİREKTÖRÜ İDDİALARI YALANLADI

İsrail’in iddialarının ardından es-Sahil Hastanesi Direktörü Fadi Alame, Reuters’a yaptığı açıklamada, sığınak iddialarının tamamen asılsız olduğunu belirtti. Alame, hastanenin tıbbi bir merkez olduğunu ve Hizbullah’a ait herhangi bir yapı bulunmadığını ifade etti. Hastane tahliye edilirken, İsrail ordusu Dahiye sakinlerine yönelik uyarılarda bulunarak, bazı binaların hedef alınacağını bildirdi. Bölge sakinleri, uyarının ardından binalardan tahliye edilerek daha güvenli alanlara geçti.

İsrail’in Beyrut’a düzenlediği saldırılar, Lübnan Hizbullahı’nın Tel Aviv’deki askeri hedefleri vurmasına yol açtı. Hizbullah, İsrail’in askeri istihbarat birimi 8200’a ait Glilot üssüne füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu. Füze saldırısının ardından Tel Aviv’de şiddetli patlama sesleri duyulsa da, İsrail tarafı herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını açıkladı. Hizbullah, saldırının İsrail’in Beyrut’taki saldırılarına bir misilleme olduğunu belirtti.

BEYRUT’UN GÜNEYİNE YOĞUN SALDIRI

İsrail ordusunun Beyrut’un güneyine yönelik hava saldırıları gün boyunca devam etti. Hava saldırılarının hedef aldığı mahallelerde ağır yıkım meydana geldi. Refik Hariri Devlet Hastanesi’nin yanı sıra Beyrut’un Dahiye, El Avzai ve Hureyk bölgelerinde de ciddi hasar olduğu bildirildi. Bölgedeki altyapı da büyük ölçüde zarar gördü, birçok binada yangın çıktı. İtfaiye ekipleri, çıkan yangınlara müdahale etti.

LÜBNAN’DAN İSRAİL’E ROKET SALDIRILARI

Lübnan’dan İsrail’e yönelik roket saldırıları da gün boyu sürdü. İsrail ordusu, Lübnan’dan fırlatılan 45 roketin Golan Tepeleri’nde açık araziye düştüğünü açıkladı. Roketlerin bir kısmı Yukarı Celil ve Batı Celil bölgelerine isabet ederken, diğer kısmının Beyt Şan Vadisi ve Menşiye’ye düştüğü belirtildi. İsrail ordusu, atılan roketlerin çoğunu etkisiz hale getirdiklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN