Ukrayna, Rusya için hazırlanan Kuzey Kore askerlerinin görüntülerini yayımladı

Ukrayna Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi, Kuzey Kore askerlerinin Rusya'nın yanında Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere hazırlandığını gösteren bir video yayınladı. Videoda, Kuzey Kore askerlerinin Rus askeri kıyafetleri aldıkları görülüyor.

Ukrayna Stratejik İletişim ve Bilgi Güvenliği Merkezi, Kuzey Kore askerlerinin Rus askeri kıyafetleriyle Ukrayna'da savaşmak üzere hazırlandığını öne süren bir video yayınladı.

18 Ekim’de paylaşılan görüntülerde, Kuzey Kore askerlerinin Rus askeri ekipmanlarını teslim almak için sıraya girdikleri iddia ediliyor. Ancak, görüntülerin nasıl elde edildiği ve çekildiği yer hakkında resmi bir bilgi bulunmuyor.

Açıklamada, "Bu videoyu kendi kaynaklarımızdan aldık. Güvenlik endişeleri nedeniyle videoyu bize sağlayan kaynaklardan ek doğrulama sağlayamıyoruz" denildi.

Ukrayna'nın paylaştığı bu görüntü, Kuzey Kore’nin Rusya’ya asker desteği verdiği iddialarının ardından geldi.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Brüksel'de AB liderleri ile oturduğu masada Rusya'nın Ukrayna’ya karşı savaşmak üzere yaklaşık 10 bin Kuzey Kore askerini hazırladığını söylemişti: "Yaklaşık 10 bin Kuzey Kore askerini bize karşı savaşmak için göndermeye hazırlandıklarını biliyoruz."

Bu gelişme, bölge ülkeleri arasındaki tansiyonu yükseltmişti. Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Rusya’ya diplomatik bir nota vererek, Kuzey Kore askerlerinin derhal geri çekilmesini talep etmişti

Kuzeyli askerlerin derhal Rusya'dan geri çekilmesini talep eden Bakan Yardımcısı Kim Hong-kyun, komşu ülke birliklerinin Ukrayna savaşına katılmasının ilgili Birleşmiş Milletler anlaşmalarının ihlali anlamına geldiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN