ABD istihbaratından çarpıcı 'İsrail' raporu: Hamas'ı yok etme amacından çok uzakta

ABD istihbaratından çarpıcı 'İsrail' raporu: Hamas'ı yok etme amacından çok uzakta

İsrail Gazze'de 107 gündür katliam yaparken, ABD istihbaratın çarpıcı 'İsrail' raporu geldi. ABD istihbarat verilerine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında, Hamas savaşçılarının yüzde 20 ile 30'u öldürüldü. Bu durumun ise 'Hamas'ı yok etme amacı' için çok yetersiz olduğu ileri sürüldü.

İsrail güçlerinin üç aydan uzun süredir devam eden saldırıları sebebiyle 25 bin Filistinlinin öldüğü Gazze'de, Hamas savaşçılarının yüzde 20 ile 30'unun öldürüldüğü görüldü. Bu oranın İsrail'in "Hamas'ı yok etme amacından çok uzakta" olduğu vurgulanıyor.

HAMAS'I YOK ETME AMACINDAN UZAKTALAR

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Hamas'ın gücüne yönelik ABD istihbarat kaynaklarından alınan bilgiler aktarıldı. Wall Street Journal gazetesinin haberinde, Hamas'ın İsrail'e ve İsrail güçlerine "aylarca saldıracak kadar cephaneye sahip olduğu" belirtildi. Gazze'nin bazı bölgelerinde polis gücünün yeniden sağlanmaya çalıştığı ileri sürüldü.

yeni-proje-2-002.jpg

İsrailli yetkililerinin ise "Gazze'de binlerce sivilin ölümüne yol açan agresif hava ve kara saldırısına rağmen Hamas'ı yok etme amacına ulaşamadıklarını kabul ettikleri" aktarıldı.

yeni-proje-8-001.jpg

ÖLEN KOMUTANLARDAN GÖREVİ DEVRALIYORLAR

Hamas'ın İsrail saldırılarına karşı taktik değiştirdiği, savaşçıların küçük gruplar halinde operasyon düzenledikleri ileri sürüldü. Wall'ın haberinde Hamas'ın İsrail saldırılarına pusu kurarak saklandıkları, tek savaşçıların ise ölen komutanlarından görevi devralarak daha fazla görev üstlendikleri vurgulandı.

yeni-proje.jpg

"Savaşın aylar boyunca sürebileceği" belirtilen haberde, Hamas'ın hayatta kalma becerisinin İsrail'de "savaşın amaçlarına ulaşma" konusunda tartışmalara neden olduğu bilgisine de yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN