Artık pandalar değil goriller tehlikede

Artık pandalar değil goriller tehlikede

Hızla yok olan canlı türlerine bir yenisi daha eklendi. Grauer gorilleri ‘nesli tehlikede’ sınıfına girerken, pandalar nesli tükenmekte olan hayvanlar listeden çıkarıldı.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN), nesli tükenmekte olan canlıları takip ettiği ‘Kırmızı Liste’yi güncelledi. Listede, daha önce ‘soyu tehlikede’ sınıfında yer alan dev pandaların durumu ‘hassas’a düşürülürken, Grauer gorillerinin tehlike altında olduğu bildirildi.

IUCN’nin araştırmasına göre pandaların nüfusu yüzde 17 arttı. Bambuyla beslenen pandaların doğal yaşam alanlarının yüzde 35’i tehdit altında. Nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine bu yıl ‘Grauer gorilleri’ de girdi. Doğu gorillerinin alt türü olan Grauer gorillerinin sayısı, kaçak avcılık nedeniyle son 20 yılda yüzde 70 azaldı.

Dünyada yaklaşık 5 bin doğu gorili kaldı. Bu goriller Uganda, Ruanda ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki yağmur ormanlarında yaşıyor. IUCN’nin Kırmızı Liste’ye aldığı 82 bin 954 canlı türü bulunuyor. Bunlardan 23 bin 928’inin soyu tükenme tehdidiyle karşı karşıya.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN