Evdekiler köfte sanıyor! Bayat ekmek varsa hemen değerlendirin, işte bayat ekmek mantısı tarifi

Evdekiler köfte sanıyor! Bayat ekmek varsa hemen değerlendirin, işte bayat ekmek mantısı tarifi

Türk mutfağında bayat ekmek değerlendirme yolları oldukça fazladır, ancak bayat ekmek mantısı hem pratikliği hem de lezzetiyle sofralarınızın yeni gözdesi. Geleneksel mantı lezzetini farklı bir yorumla sunan bu tarif, israfı önleyip ekmeğinizi değerlendirmek için mükemmel bir seçenek...

Günümüz mutfaklarında israfı önlemek adına bayat ekmekleri değerlendirmek hem çevre hem de ekonomi açısından oldukça önemli bir adım. Bayat ekmekleri atmadan lezzetli bir yemeğe dönüştürmek, birçok evde alışkanlık haline geldi. İşte karşınızda bu yaklaşımın en güzel örneklerinden biri: Bayat ekmek mantısı. Hem pratik hem de ekonomik olan bu tarif, sofralarınıza yeni bir soluk getiriyor.

MALZEMELER

1 adet küçük boy ekmek

1 adet yumurta

1 adet soğan

1 çay kaşığı (silme) karabiber

1 çay kaşığı (silme) kırmızı toz biber

1 çay kaşığı (silme) tuz

Kızartmak için:

2 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 kase yoğurt

1 diş sarımsak (arzuya göre)

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

  • Bayat ekmek mantısı için önce bayat ekmeği elinizle parçalara ayırıp kaseye alın. Üzerine yumurta ve baharatları da ekleyip yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlak şekil verin. Kızgın yağda kızartın.
  • Kızaran bayat ekmek mantılarını servis tabağına alın. Üzerine arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağ döküp servis edebilirsiniz.
  • Bayat ekmek mantısı hazır.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN