Atatürk’ün sözleri rap oldu! İşte “Ata’dan Sözler Özgürlük Marşı”

Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri ile rap yapıldı. Rap sanatçısı Yener Çevik seslendirdi. Adını “Ata’dan Sözler Özgürlük Marşı” koydular. İşte o rap...

Ünlü rap sanatçısı Yener Çevik, farklı bir projeye imza atarak Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini rap müziğiyle buluşturdu. “Ata’dan Sözler Özgürlük Marşı” adı verilen bu eser, marş ve rap türlerini bir araya getirerek, Atatürk’ün önemli sözlerini yeniden canlandırıyor.

“ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ RAP MÜZİKLE YORUMLADIK”

Yener Çevik, bu projede Atatürk’ün sözlerinin anlamını genç nesillere daha iyi aktarabilmek amacıyla bu çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti. Çevik, "Atamızın tüm sözleri 'raplendirilmiş' halde marşımızın içinde yer alıyor" dedi.

Eserin söz ve müziğini üstlenen Sedat Kunduracı ise, projenin amacının yeni neslin müziği olan rap ile daha geniş kitlelere ulaşmak olduğunu belirtti. Kunduracı, "Hedefimiz çocuklarımızın, yeni neslin müziği olan rap müziğiyle daha geniş kitleye yayılması ve orkestrayla daha profesyonel platformlara taşınması, daha doğru örneklerin yapılması." açıklamasında bulundu.

Projede yönetmen olarak yer alan İbrahim Bülbül, Atatürk’ün sözlerini bu projede görsele dökmenin kendisi için büyük bir keyif olduğunu dile getirdi. Bülbül, "Ata'mızı bir projede görmek, atamızı bir proje içerisine dahil edip bir projeyi şekillendirmek, bunu görsele dökmek benim için ayrı bir keyif oldu. O yüzden Türk milletine hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN