Diyette olan yapmasın, lop lop yediriyor! Lokmalık tiramisu tarifi: Ocak fırın açmaya dahi gerek yok

Diyette olan yapmasın, lop lop yediriyor! Lokmalık tiramisu tarifi: Ocak fırın açmaya dahi gerek yok

Klasik İtalyan tatlısı tiramisunun alışılmışın dışında bir yorumu olan tiramisu topları, lezzet severler arasında hızla popülerlik kazanıyor. Bu pratik ve şık tatlı, geleneksel tiramisu tatlarını bir lokmada sunarak damaklarda unutulmaz izler bırakıyor.

İtalyan mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan tiramisu, şimdi de toplar halinde sofralarımızı süslüyor. Klasik tiramisu tarifinin pratik bir yorumu olan tiramisu topları, kolay hazırlanışı ve şık sunumuyla göz dolduruyor. İşte adım adım tiramisu toplarının tarifi...

MALZEMELER

300 gr kedidili bisküvi

180 gr labne

100 ml espresso

2 yemek kaşığı toz şeker

İçi için;

Sürülebilir çikolata

Dışı İçin;

Kakao

tiramisu-toplari-0e3587.jpeg

YAPILIŞI

  • Tiramisu topları için rondoya kedidili bisküvileri alalım ve biraz parçacıklı kalacak şekilde rondodan geçirelim.
  • Ardından bisküvileri uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine şeker, espresso ve labne peynirini ilave ederek malzemeyi güzelce karıştıralım. Dilerseniz espresso yerine granül kahve de kullanabilirsiniz.
  • Spatula ile kabaca karıştırdıktan sonra hamuru elinizle yoğurarak son haline getirelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım. Bu işlemi yaparken elinizin hafif nemli olması daha kolay şekil vermenizi sağlayacaktır.
  • Dilerseniz tiramisu toplarını içine çikolata yerleştirerek de hazırlayabilirsiniz. Bunun için yine hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp elimizle yuvarlayalım.
  • Daha sonra ortasını açarak içerisine sürülebilir çikolata yerleştirelim Ardından kenarlarını ortada birleştirip tekrar top haline getirelim. Bu işlemi daha kolay yapabilmek için içerisine sürdüğünüz çikolatayı bir süre dolapta bekletebilirsiniz.
  • Tüm hamuru şekillendirdikten sonra hazırladığımız topları kakaoya bulayalım ve servis edelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN