Ölümsüzlüğün keşfedildiği ada! Üstelik Türkiye’ye 50 km mesafede! Herkes buraya yerleşmek isteyecek

Ölümsüzlüğün keşfedildiği ada! Üstelik Türkiye’ye 50 km mesafede! Herkes buraya yerleşmek isteyecek

Ege Denizi'nin ölümsüzlük adası olarak biliniyor herkes burada yaşamanın sırrını araştırıyor. 5 mavi bölgeden biri olarak yer alan bu Ada 45 yıl boyunca ölümü atlatan Stamatis Moraitis'in küçük sırrını da saklıyor. Peki, Neden insanlar bu odada çok uzun yaşıyor? İşte sorunun yanıtı…

1900'lü yılların başında doğan Stamatis, Yunanistan'dan Amerika'ya taşındı. 1976 yılında akciğer kanseri konulduktan sonra 6 ile 9 aylık ömrü kaldığını öğrenen Stamatis, ne yapacağını bilemedi. Kaderine razı gelerek ABD'deki astronomik Cenaze masraflarını ödemek isteyen Stamatis, Yunanistan'a dönme kararı alınca son günlerini yaşamak için İkaria Adası'na yerleşti. Hikayesi tam da bu noktada başladı.

102 YAŞINI GÖRDÜ

9 aylık ömrü kaldığını söyledikleri Stamatis, hiçbir şekilde kemoterapi tedavisi görmediğini belirterek başka bir tedavi arayışına girmediğini de aktardı. Yaşamına İkaria’da bulunan anne ve babasının yanında geçiren Stamatis, günden güne sağlığının iyiye gittiğini hissetmeye başladı.

Birkaç ay ömrün kaldı' dediler, 30 yıl daha yaşadı (Ikaria'nın sırrı ne?) - YAŞAM ÖYKÜSÜ

2013 yılında 102 yaşında vefat etmeden hemen önce BBC’ye yaptığı açıklamayla uzun ömrün sırrını paylaşan Stamatis, “Ben doktor değilim ama sanırım şarap yardımcı oldu” sözlerini dile getirdi. İçine konulan katkı maddeleri nedeniyle uzak durduğu ticari şarapları dahi tüketmeyi reddeden Stamatis, gittiği her yere kendi şarabını da götürüyordu.

ÖLÜMSÜZLÜK ADASI OLARAK BİLİNİYOR

Bu adaya yerleşen kişilerin çok uzun süre yaşaması nedeniyle ölümsüzlük Adası olarak anıldığı da bilinmektedir. İkaria Adası uzun yıllar ziyaretçileri büyüleyen bir yer olarak görülürken gezegenin mavi bölgelerinden biri olarak da kayda geçti. Bölgede alışılmadık derecede yüksek bir ortalama yaşam süresi bulunurken Batı Avrupa'nın diğer bölgelerine göre ortalama 10 yıl daha uzun bir yaşam vaad ediliyor.

Uzun Yaşamın Sırrını Çözen Ada! İkaria... - Marmaris Manşet

MAVİ BÖLGE NE DEMEKTİR?

Bilimsel araştırmalar doğrultusunda Mavi Bölgeler (Blue Zones), insanların ortalama yaşam süresinin diğer bölgelere oranla daha uzun olduğu ve 100 yaşını Aşan bireylerin sayısının yüksek olduğu coğrafi bölgeleri tanımlamaktadır. Burada insanların sağlıklı beslendiği, düzenli fiziksel aktivitede bulunduğu, güçlü sosyal bağlar içerisinde olduğu ve stres yönetiminin üst seviyede olduğu görülmektedir.

Ikaria Adası Gezilecek Yerler & Gezi ve Konaklama Rehberi | Küçük ve Butik Oteller Sitesi

DÜNYADAKİ MAVİ BÖLGELER NERELERDİR?

Dünya genelinde kabul görmüş 5 tane mavi bölge bulunmaktadır. Dünyadaki mavi bölgeler şu şekildedir:

Okinawa Hakkında Bilinmesi Gerekenler | Gezimanya

Okinawa, Japonya: Japonya'nın güneyinde yer alan Okinawa Adaları, dünyanın en uzun ömürlü kadınlarının yaşadığı yer olarak bilinir. Okinawa diyeti, bitkisel gıdalara dayalı ve düşük kalorili olmasıyla ünlüdür.

İtalya'dan flaş karar… Cennet adasına taşınana 15 bin euro verecekler! - Haberler

Sardunya, İtalya: İtalya'nın Sardunya Adası, özellikle erkeklerin uzun ömürlü olduğu bir bölgedir. Buradaki insanlar genellikle Akdeniz diyetini takip eder ve güçlü aile bağlarıyla bilinirler.

İkarya | Kuzey Ege adalari da tatiller | Discover Greece

İkaria, Yunanistan: Ege Denizi'nde yer alan Ikaria Adası, kalp hastalığı, demans ve depresyon oranlarının düşük olduğu ve uzun yaşam süresinin yaygın olduğu bir yer olarak bilinir. Ikaria'da yaşayanlar, genellikle doğal ve organik bir diyeti takip ederler ve rahat bir yaşam tarzı sürerler.

Unutulmaz Bir Tatil için Kosta Rika'ya Ne Zaman Gidilir?

Nicoya Yarımadası, Kosta Rika: Nicoya Yarımadası, uzun ömürlü bir nüfusa sahip olan Kosta Rika'da bir bölgedir. Buradaki insanlar, tam tahıllar, meyve, sebze ve baklagillerden oluşan bir diyet uygular ve aile bağlarına büyük önem verirler.

Loma Linda, California | Fueradeserie/viajes | EXPANSION.com

Loma Linda, Kaliforniya, ABD: Loma Linda, Kaliforniya'da yaşayan Adventist topluluğu, sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı sürerek uzun ömürlü olma eğilimindedir. Bu topluluk, vejetaryen bir diyet benimser ve alkol ile tütün kullanımından kaçınır.

MAVİ BÖLGEDEKİLER NEDEN UZUN YAŞIYOR?

Bölgede üretilen gıdaların sağlıklı olması yaşam süresini de uzatmaktadır. Doktorların sağlıklı beslenmek için önerdiği tüm gıdaları tüketen bu bireyler Akdeniz diyeti gibi doğru oranda sebze, protein ve sağlıklı yağlar içeren ve şeker oranının son derece düşük olduğu bir beslenme türünü seçmektedir.

Bir kişinin yaşam süresi üzerinde en önemli etkenlerden biri de genetik Yapı olmaktadır. Yaşam tarzı bu faktörü etkilerken yaşam süresi diyet egzersiz, Sigara ve alkol gibi alışkanlıklara bağlı olarak da değişiklik gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN