Yusufeli'nde T14 Tüneli'nde çökme: Facianın eşiğinden dönüldü

Artvin-Yusufeli kara yolu üzerinde bulunan T14 Tüneli'nin son 200 metresinde meydana gelen çatlak ve açılmaların ardından çökmeler yaşandı. Çökme anında tünelde araç bulunmaması olası bir facianın önüne geçerken tünel ulaşıma kapatıldı.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında ilçenin yeni yerleşimine ulaşım sağlayacak relokasyon yolları geçtiğimiz yıllarda hizmete açıldı. Toplam 39 yünelden biri olan Ahalt mevkiindeki T14 Tüneli’nde geçtiğimiz aylarda meydana gelen çatlak ve kaymalar, tünelin çökmesine yol açtı.

9567983.jpg

Toplam 2 bin 460 metre uzunluğundaki tünelin son 200 metresinde çatlaklar ve açılmalar her geçen gün artarken, sabah saatlerinde tünel içinde çökmeler yaşandı.

9567986.jpg

BETON BLOKLAR YOLA DÜŞTÜ

Tünelin içinde bulunan beton bloklar, düşerek karayolunu trafiğe kapattı. Çökme anında tünelden araç geçmemesi büyük bir facianın önüne geçti. Olay yerinde bulunan yetkililer, tünelin güvenliği için geniş çaplı bir inceleme başlattı ve trafiğin alternatif yoldan sağlanması kararı alındı.

9567985.jpg

ALTERNATİF YOL AÇILDI

T14 Tüneli'ndeki çökme sonrası, ulaşımın aksamaması için daha önce planlanan alternatif yol hızla devreye alındı. Bu yolla, Yusufeli ilçesinin yeni yerleşimine ulaşım kesintisiz olarak sağlanmaya devam ediyor.

9567988.jpg

Tünelde çalışmalar devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN