Küçükçekmece'de toprak kayması: 5 katlı binanın bahçe duvarı çöktü

Küçükçekmece'de toprak kayması: 5 katlı binanın bahçe duvarı çöktü

Küçükçekmece'de sağanak yağışın yol açtığı toprak kayması sonucu 5 katlı binada çökme meydana geldi. Bina, tedbir amaçlı tahliye edildi.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesine bağlı Tevfik Bey Mahallesi'nde 13 Ekim akşamı, etkili olan yağmurun ardından bir site içerisinde meydana gelen toprak kayması, büyük korkuya neden oldu. Bülent Sokak'ta bulunan ve temel çalışmaları devam eden bir inşaata doğru kayan toprak, site sakinleri arasında paniğe yol açarken bir bina tedbir amaçlı tahliye edildi.

Küçükçekmece'de toprak kayması: 5 katlı binanın bahçe duvarı çöktü - 1

TOPRAK KAYMASI KORKU YARATTI

Olay saat 23.15 sıralarında gerçekleşti. Site içerisindeki binaların arasındaki toprak, yağış nedeniyle kayarak inşaat sahasına doğru çöktü. Bu sırada kaymanın etkisiyle bir binada sarsıntı hissedildi. Kayan toprak, sitenin bahçe duvarını yıkıp inşaat alanına dolarken, binada yaşayan vatandaşlar endişe içinde evlerini terk etti.

Küçükçekmece'de toprak kayması: 5 katlı binanın bahçe duvarı çöktü - 2

BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Toprak kayması ve hissedilen sarsıntının ardından site sakinleri hızla binayı boşaltarak kendilerini dışarı attı. Olay yerine kısa süre içinde polis, zabıta ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Binada oturan vatandaşlar, herhangi bir risk oluşturmaması adına tahliye edildi.

Tahliye edilen sakinlerden bazıları yakınlarının evine giderken, bir kısmı da belediyenin kendilerine sağladığı geçici barınma alanlarına yönlendirildi.

Küçükçekmece'de toprak kayması: 5 katlı binanın bahçe duvarı çöktü - 3

SİTE SAKİNLERİNDEN TEPKİ: İMZA TOPLAYACAĞIZ

Olayın ardından açıklamalarda bulunan bina sakinlerinden Recep Acar, yaşananlara tepkisini dile getirdi. Acar, “Evde oturuyorduk, yağmurun ardından bir gürültü duyduk. Herkes sokağa çıktı. İstinat duvarının yarım kaldığını gördük. Bize buraya kadar izin verildiğini söylediler. Yarın imza toplayıp şikâyetçi olacağız. Elimizden ne gelirse yapacağız. B Blok tamamen tahliye edildi. Polis ve zabıta geldi. Bazı komşularımız belediyenin tahsis ettiği yerlere gidecek, bazıları da akrabalarının yanına gitmek zorunda kaldı. Büyük bir mağduriyet yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Küçükçekmece'de toprak kayması: 5 katlı binanın bahçe duvarı çöktü - 6

Acar, toprak kayması nedeniyle binaya tekrar giremediklerini de ekleyerek yetkililere seslendi: “Evimize giremiyoruz, kimse de şu ana kadar girmeye cesaret edemedi.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN