Özgür Özel: CHP'nin adayı aslan gibi bir CHP'li! Peki AK Parti'nin adayı kim?

CHP lideri Özgür Özel, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları hakkında yaptığı açıklamada, "Erdoğan gelecek sene kasımda bizim belirlediğimiz adayımızın karşısına geçemiyorsa ona aday lazım. CHP'nin adayı aslan gibi bir Cumhuriyet Halk Partili. Peki AK Parti'nin adayı kim?" ifadelerini kullandı. Özel ayrıca, erken seçim çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’da gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı’na katılarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toplantıda, ülke gündeminde yer alan erken seçim tartışmaları üzerinde durarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulundu.

'ERDOĞAN ERKEN SEÇİME GİDEMEZ'

Özgür Özel, Erdoğan’ın seçim tarihine dair belirsizlikler yaratmasına dikkat çekerek, "Sayın Erdoğan seneye kasımda erken seçime varım demiyorsa, ondan sonra bir daha erken seçim yapamayacak demektir" ifadelerini kullandı. Özel, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararlarına atıfta bulunarak, bu yıl içerisinde 360 oy verilmeyecekse, seçimlerin öne alınamayacağını vurguladı. "Madem ki erken seçimden kaçıyor, adaya ihtiyacı var demektir" diyen Özel, CHP'nin bu süreçte nasıl bir rol oynayabileceğine dair mesajlar verdi.

'KENDİ İÇLERİNDEKİ ÇATLAKLARI ÖNLEMEK İSTİYORLAR'

Toplantıda, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı hakkında yürütülen tartışmalara da değinen Özgür Özel, “Ekrem Başkanımızla, Mansur Başkanımızla övünç duyuyoruz. İkisinin ortak ifadesi şu; 'Bizi erkenden aday tartışmasına çekmek, kendi içlerindeki çatlakları önlemek istiyorlar.' Günü gelince tüm üyelerimizle oturup, adayın kim olacağına karar verir, en doğru adayı belirleriz” dedi. Bu açıklama, partinin iç disiplinine ve birlikteliğine vurgu yaparak, seçmenlerine güvence vermeyi amaçlıyordu.

'AK PARTİ'NİN ADAYI KİM?'

Özgür Özel, AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı konusundaki belirsizlikleri de gündeme taşıdı. "Peki AK Parti'nin adayı kim?" diye sorarak, Erdoğan’ın adaylıktan kaçma ihtimali üzerinde durdu. "Erdoğan, gelecek sene kasımda bizim belirlediğimiz adayımızın karşısına geçemiyorsa, 'Ben hazırım, iddialıyım, hadi bakalım Cumhuriyet Halk Partisi' diyemiyorsa, ona aday lazım" dedi. Bu açıklama, AK Parti içindeki aday belirsizliğini sorgularken, muhalefet açısından da stratejik bir hamle olarak değerlendirildi.

Özel, Erdoğan’ın olası adayları hakkında da spekülasyonlarda bulunarak, "Damadı mı yapacak? Süleyman Soylu ya da Ali Yerlikaya’yı mı aday gösterecek? Onların arasındaki kirli çamaşırları ortaya dökmekten mi korkuyor?" ifadelerini kullandı.

'ADAY ASLAN GİBİ BİR CUMHURİYET HALK PARTİLİ OLACAK'

Özgür Özel, CHP'nin adayının "aslan gibi bir Cumhuriyet Halk Partili" olacağını belirterek, partinin gücünü ve birliğini vurguladı. "Peki AK Parti’nin adayı kim?" diyerek sözlerini noktaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN