Sobaları, montları eldivenleri hazırlayın kış geliyor! Kar bile yağacak: Önümüzdeki hafta donacağız

Sobaları, montları eldivenleri hazırlayın kış geliyor! Kar bile yağacak: Önümüzdeki hafta donacağız

Uzun zamandır yurt genelinde etkili olan sıcak hava yerini soğuk havaya bırakmaya hazırlanıyor. Öyle ki bugün itibari ile başlayan yağışların ardından ilerleyen günlerde o bölgelerde kar bile yağacak. İşte, önümüzdeki hafta Türkiye’yi bekleyen hava durumu…

ESMAGÜL KOÇAK

Ünlü iklim bilimci Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul ve Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinde başlayacak yağışlar, su baskınlarına yol açabilir. Ayrıca önümüzdeki hafta kış havası geliyor, Anadolu'nun yüksek kesimlerine kar yağışı bekleniyor.

İklim bilimci Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul ve çevresinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Şen, yağışların önce Avrupa Yakası'nda başlayacağını, ardından Anadolu Yakası'na yayılacağını belirtti. Su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Şen, sıcaklıkların da 3-4 derece düşeceğini söyledi. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 23°C civarında olacak.

yeni-proje-6.jpg

Marmara bölgesinin yanı sıra, yağışlı hava Batı Karadeniz'i de etkisi altına alacak. Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Düzce, Bartın ve Zonguldak gibi şehirlerde kuvvetli yağış beklendiği ifade ediliyor.

KAR HAVASI GELİYOR!

Prof. Dr. Orhan Şen, ayrıca önümüzdeki hafta sonuna doğru havaların kışa döneceğini belirterek, vatandaşları hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Perşembe günü itibarıyla sıcaklıklarda önemli düşüşler yaşanacak ve Anadolu'nun dağlarına kar yağışı görülecek. Şen, "Sobaları hazırlayın, kışlıklarınızı çıkarın" diyerek, yağışla birlikte sıcaklıkların 10 derece düşeceğini ekledi.

yeni-proje-13.jpg

Önümüzdeki hafta sonu, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde kar yağışı bekleniyor, bu da kış mevsiminin gelişini işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN