İsrail gemileri Türkiye limanlarında

İsrail gemileri Türkiye limanlarında

İsrail'le ticaretin devam ettiğine dair belgeler ortaya çıkmaya devam ediyor. İsrail'in en büyük denizcilik şirketi ZIM, birçok ülkede protesto edilirken gemilerinin Türk limanlarından kalktığı öğrenildi. Ticaret Bakanlığı tarafından 'durduruldu' denilen ithalat ve ihracatın devam ettiği daha önce TÜİK belgelerine ve İsrail Resmi İstatistik Kurumu verilerine yansırken ZIM'e ait gemilerin Türkiye'den hareket etmesi de ticaretin sürdüğünü gösterdi.

Filistin'de soykırım yapan ve ağır saldırılarının yönünü Lübnan'a da çeviren İsrail, Türkiye ile ticari ilişkilere devam ediyor. Ticaret Bakanlığı'nın 'İsrail'le ticareti durdurduk' açıklamasından sonra Filistin'e ihracatın büyük oranda arttığını, ürünlerin Filistin'e gidiyor gibi gösterilip İsrail'e teslim edildiğini KARAR yazmıştı.

TRT'nin dijital uygulamaları için İsrailli firmayla işbirliği yapılmasının; bazı bakanlıklar ve Genelkurmay Başkanlığı dahil birçok devlet kurumunun İsrailli siber güvenlik şirketiyle çalışmasının ardından İsrail'in en büyük denizcilik şirketi ZIM'ın gemilerinin İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Mersin'deki limanları kullandığı ortaya çıktı.

İSRAİL'E GÖNDERİLEN TERMAL İÇLİKLERİ TAŞIYAN FİRMA

Gazeteci Metin Cihan, söz konusu belgeyi yayımladığı paylaşımında, "ZIM diye dev bir şirket var. İsrail'in en büyük denizcilik şirketi. İsrail ordusuna sevkiyatlar yapıyor. Hatırlarsınız, ülkemizden İsrail askerlerine termal içlik gönderilmişti. Onu da bu şirket taşımıştı." ifadelerine yer verdi.

BELÇİKA'DAN YENİ ZELANDA'YA ZIM BOYKOTU

Cihan, ZIM'in birçok ülkede protesto edildiğini vurgularken şu hatırlatmaları yaptı:

"Belçika'da sivil toplum kuruluşları yasadışı mühimmat nakliyatı nedeniyle ZIM'e dava açtı. Parlamento binası içinde bile ZIM'i protesto gösterileri düzenlendi.

İtalya'da sendikaların çağrısıyla işçiler limanlarda toplanıp ZIM'in gemilerine blokaj uyguluyor.

ABD'de sadece ZIM değil, ZIM ile ticari ilişkileri olan şirketler bile protesto ediliyor.

Kanada'da Filistin dostu aktivistler ZIM'e ait gemilere yük taşıyan demiryollarını ulaşıma kapatıyor.

Malezya'da, Gazze'deki katliamların ardından ZIM'e ait gemilerin ülke limanlarına uğraması yasaklandı.

Avustralya'da ZIM'i engellemek için yürüyüşler düzenleniyor. Liman giriş çıkışları kesiliyor. STOP ZIM koduyla her yerde ZIM gemilerini durdurmaya yönelik kampanyalar düzenleniyor.

Yeni Zelanda'da ZIM gemilerini durdurma amaçlı büyük çaplı gösteriler düzenleniyor. Kalabalıklar tarafından gemilere baskın yürüyüşler düzenliyor."

222.jpg

'EN RAHAT HAREKET ETTİĞİ ÜLKELERDEN BİRİ TÜRKİYE'

ZIM'e ait gemilerin Türk limanlarını kullandığına dair belge, şirketin web sitesinde yer aldı. "Siz bu satırları okurken gemiler gelip gitmeye devam ediyor." diyen Cihan, "Uluslararası Filistin dayanışma örgütleri bu şirketin her yerde durdurulması çağrısı yapıyor. Ancak ZIM gemilerinin en rahat hareket ettiği ülkelerden biri Türkiye." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN