İzmir'i resmen istila ettiler! Vatandaşlar yolda yürümeye korkuyor: Her an ağzınıza ve burnunuza kaçabilir

İzmir'i resmen istila ettiler! Vatandaşlar yolda yürümeye korkuyor: Her an ağzınıza ve burnunuza kaçabilir

İzmirliler sokağa çıkamıyor! Parkta, bahçede, sahil kenarında... Vatandaşlar yolda yürümeye korkuyor! İzmir’in her yerine doluştular. Her an ağzınıza ve burnunuza kaçabilir! İzmir'i resmen istila ettiler...

İzmirlilerin yeni sorunu! Nem ve sıcak havanın birleşmesiyle yaşanan artış bölge halkının huzurunu bozmaya başladı. Resmen İzmir’i istila ettiler, her yerdeler...

İzmir'de nem ve sıcaklığın etkisiyle artan beyaz sinekler, özellikle yeşil alanların çevresinde yoğunlaşarak vatandaşlara rahatsızlık vermeye başladı. Özellikle Kahramanlar Mahallesi'nde bu sineklerin sayısında belirgin bir artış yaşanırken, kent sakinleri yetkililerden ilaçlama yapılmasını talep ediyor.

"YOLDA YÜRÜMEK ZORLAŞTI, KAŞINTI YAPIYOR"

Mahalle sakinlerinden Cengiz Abursu, sineklerin son dönemde oldukça yoğunlaştığını belirterek, "İlaçlama yapılmadığı sürece bu böyle sürüp gidecek. Yetkililerden ricamız en kısa sürede burada gerekli çalışmaları yapmaları. Yolda yürürken insanlar ellerini yelpaze gibi kullanarak korunmaya çalışıyor. Rahatsız edici." dedi. Abursu, sineklerin kaşıntıya neden olduğunu ve çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Benzer bir şikayeti dile getiren lise öğrencisi Efe Yalçın da parkta oynarken sineklerin ağız, burun ve göze kaçtığını ve bu durumun hem rahatsızlık hem de kaşıntıya neden olduğunu söyledi.

BELEDİYE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise kent genelinde çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, beyaz sineklerle mücadele için ilaçlama çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

SAĞLIK AÇISINDAN ZARARI YOK

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Mamay, beyaz sineklerin hemiptera takımına ait bir böcek türü olduğunu belirterek, bu sineklerin özellikle pamuk, domates, patlıcan ve biber gibi bitkilere zarar verdiğini ifade etti. Ancak Mamay, beyaz sineklerin insan sağlığı açısından bir tehdit oluşturmadığını, herhangi bir hastalığın taşıyıcısı olmadığını belirtti.

Mamay, beyaz sineklerin sıcak ve nemli havalarda popülasyonlarının arttığını ancak kış aylarına girildiğinde doğal ömürlerini tamamlayarak yok olacaklarını belirterek "İnsanlara bulaşan herhangi bir hastalığa vektörlük yaptığına dair bilimsel bir kayıt bulunmamaktadır. Bu nedenle her ne kadar insanların ağızlarına, burunlarına ve gözlerine kaçarak rahatsızlık verseler de insan sağlığı açısından önemli bir problem olarak görülmemeleri gerekir. Dolayısıyla herhangi bir endişeye mahal olmadığını belirtmek isteriz. Beyaz sineklere yönelik meskun mahallerde ekstra ilaçlama yapılmasına ihtiyaç yoktur. Çünkü bu ilaçlamalar çevreye zarar vermekte, hava, su ve toprak kaynaklarına bulaşmakta, faydalı böcekleri öldürerek doğal dengenin bozulmasına sebep olmaktadır. Beyaz sinekler, havalar soğumaya başladığında doğal olarak ömürlerini tamamlayarak yok olacaklardır." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN