İzmir Büyükşehir Belediyesine 1,8 milyon lira 'Körfez' cezası

İzmir Büyükşehir Belediyesine 1,8 milyon lira 'Körfez' cezası

İzmir Körfezi'nde balık ölümleri ve su kirliliği üzerine başlatılan inceleme sonucunda İZSU’ya bağlı iki atık su arıtma tesisinin körfeze kirli su deşarj ettiği tespit edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 1,8 milyon TL ceza kesilirken, sorumlular için hukuki süreç başlatıldı.

İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleri ve deniz suyu kirliliği üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçti. Körfez'e dökülen derelerden ve atık su arıtma tesislerinin çıkışlarından numuneler alındı.

10003607.jpg

İncelemelerin ardından bakanlıktan yapılan açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğüne bağlı Çiğli Kentsel Atıksu Arıtma Tesisi ile Güneybatı Atıksu Arıtma Tesislerinin, "çevre mevzuatında belirtilen standartların üzerinde" kirli suları İzmir Körfezi'ne deşarj ettiklerinin belirlendiği aktarıldı.

Belediyeye 1 milyon 858 bin 610 TL para cezası kesilirken, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

10003610.jpg

Öte yandan İzmir Körfezi'nde dün de deniz suyu renginin yeşil ve kahverengiye döndüğünün ve Karşıyaka ilçesi Aksoy Mahallesi civarında çok sayıda ölü balığın deniz yüzeyine çıktığının görüldüğü kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN